Încă un investitor de top anunță reduceri ale forței de muncă. Cel mai îngrijorător anunț

Poate cel mai îngrijorător anunț a venit e la Dyson, care a anunțat în 2019 că își va muta sediul global în Singapore și încă de anul trecut a anunțat că va înființa o nouă fabrică de baterii în Tuas, ca parte a unui plan de investiții de 3,4 miliarde de dolari.

Dyson reduce acum personalul din Singapore, ca parte a unei restructurări globale, scrie Bloomberg.

În iulie, compania a închis aproximativ 1.000 de locuri de muncă în Regatul Unit, aproape o treime din forța sa de muncă din țară. La momentul respectiv, noul CEO Hanno Kirner a vorbit despre revizuirea structurii globale a companiei „pentru a ne asigura că suntem pregătiți pentru viitor”.

Cunoscută mai ales pentru aspiratoarele și uscătoarele sale de păr de calitate superioară, Dyson și-a îndreptat atenția către Asia, inclusiv prin extinderea producției în țări precum China, Malaysia și Filipine.

Mai mult de jumătate din vânzările companiei se realizează în prezent în regiunea Asia-Pacific, relatează Mediafax.

În 2022, fostul prim-ministru Lee Hsien Loong a apreciat investiția Dyson în Singapore ca fiind un indicator în ceea ce privește găsirea de talente pentru companiile din domeniul tehnologiei.

Compania privată a fost criticată rapid de mass-media locală și de sindicate pentru preavizul scurt și lipsa de informații publice cu privire la amploarea reducerilor din Singapore. Angajații spun că aceasta reflectă natura secretă a companiei.

PSD reacționează oficial la hotărârea anti-Șoșoacă: CCR trebuie să prezinte rapid motivele care au stat la baza deciziei de invalidare a candidaturii

CNN: Hezbollah a pierdut contactul cu posibilul succesor al lui Nasrallah