Incendiul de la depozitul din Afumaţi nu a fost încă stins / Pompierii au intervenit toată noaptea / Mai multe echipaje la faţa locului

Incendiul de la depozitul din Afumaţi nu a fost încă stins, şase autospeciale fiind încăm la faţa locului. Pompierii au intervenit toată noaptea, acţiunea fiind dificilă şi periculoasă.

”Intervenţia pentru stingere a incendiului a continuat pe parcursul nopţii, iar numărul autospecialelor a fost redus progresiv. În acest moment mai sunt la caz 6 autospeciale de stingere, 1 echipaj pentru descarcerare şi 1 echipaj SMURD. Au fost utilizate inclusiv 2 buldoexcavatoare pentru realizarea unor deschideri în interiorul depozitului, în vederea îndepărtării elementelor prăbuşite şi accesului către focarele ascunse.”, a transmis, miercuri, ISU Bucureşti-Ilfov.

Sursa citată a precizat că intervenţia a implicat un grad mare de risc pentru echipajele de pompieri, din cauza prăbuşirii rapide a structurii metalice a depozitului, sub efectul temperaturilor ridicate din interior.

”Arderea s-a manifestat cu o dezvoltare rapidă din cauza materialelor depozitate (produse electrocasnice), iar fumul degajat nu a prezentat un pericol pentru populaţie. Am acţionat în regim integrat alături de IPJ şi IJJ Ilfov, care ne-au sprijinit prin măsurile de ordine publică implementate, pentru accesul autospecialelor de pompieri în zona de manifestare a incendiului şi facilitarea deplasării acestora către punctele de alimentare cu apă. Coodonarea acţiunilor a fost realizată de către inspectorul şef al ISU B-IF, colonel Precup Irinel, în colaborare cu Prefectul Judeţului Ilfov, Simona Neculae”, au mai transmis pompierii.

Un incendiu puternic a izbucnit, marţi seară, la un depozit din localitatea Afumaţi, judeţul Ilfov, manifestându-se cu flacără deschisă şi degajări de fum. Pompierii au intervenit, iniţial, cu zece autospeciale de stingere, ulterior numărul acestora ajungând la 18. Nu au fost semnalate victime. Hala s-a prăbuşit parţial, întrucât structura ei metalică a fost afectată.

 

 

Paramount Global începe disponibilizările planificate, cu reducerea a 15% din locurile de muncă din SUA

UPDATE – Accident pe Centura Drobeta Turnu Severin, două persoane au murit – FOTO