Începe criza la nivel mondial: Un producător de vopsele concediază 2.000 de angajați

Măsura face parte dintr-o strategie de redresare în contextul piețelor volatile și al creșterii costurilor ce implică forța de muncă, a declarat directorul general Greg Poux-Guillaume.

Anunțul a dus la o creștere de 1,5% a acțiunilor companiei la deschiderea bursei din Amsterdam, depășind creșterea de 0,6% a pieței generale. Deși AkzoNobel a înregistrat trei trimestre consecutive de creștere, industria a fost afectată de majorarea costurilor materiilor prime și de încetinirea economiei globale. Poux-Guillaume a adăugat, de asemenea, că planul de reducere a costurilor va accelera procesul decizional și va simplifica structura de management a companiei. Măsurile de reducere a costurilor sunt așteptate să fie finalizate până la sfârșitul anului viitor.

Gigantul suedez Northvolt a anunțat că va concedia 1.600 de persoane. Vestea vine în urma „revizuirii strategice inițiale”, după ce producătorul auto BMW – unul dintre acționari – a anulat un contract de 2 miliarde de euro cu compania din cauza întârzierilor în producție.

Un mare producător de baterii pentru mașini electrice face concedieri. Este vorba despre compania suedeză Northvolt, al cărei acționar principal este Volkswagen. Decizia privind concedierea a 1.600 de oameni a fost luată din cauza problemelor de pe piața mașinilor electrice. Producătorul suedez de baterii pentru vehicule electrice va renunța la 1.600 de locuri de muncă din totalul de peste 6.000. Fabrica din nordul Suediei, din Skelleftea, va fi cea mai afectată, având pe lista concedierilor aproximativ 1.000 de salariați, potrivit Mediafax.

 

 

Turismul va ‘exploda’ în România: Tot mai mulți tineri au înțeles exact cum să profite de asta

Doi adolescenţi ruşi de 16 ani, arestaţi după incendierea unui elicopter militar de tip Mi-8 într-o bază militară. Unul dintre ei mărturiseşte că au fost recrutaţi de un necunoscut cu 20.000 de dolari