Indicele american Nasdaq a scăzut miercuri cu 3% după rezultatele financiare ale Tesla şi Alphabet şi se îndreaptă către cea mai proastă zi de la sfârşitul anului 2022

Indicii bursieri de pe Wall Street au scăzut miercuri, după ce rapoartele dezamăgitoare publicate de două companii tehnologice cu megacapitaţizări au afectat încrederea investitorilor, punând Nasdaq Composite pe calea de a înregistra cea mai proastă zi din decembrie 2022, transmite CNBC.

Indicele Nasdaq, dominat de companiile de tehnologic, a scăzut cu 3%, în timp ce S&P 500 a coborât cu 1,8%. Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 349 de puncte, sau cu 0,9%.

Acţiunile ale companiei-mamă a Google, Alphabet, au scăzut cu 5%.

Deşi Alphabet a raportat rezultate financiare peste aşteptări, veniturile din publicitate ale YouTube au fost sub estimări.

Între timp, acţiunile Tesla au scăzut cu 10% din cauza rezultatelor mai slabe decât aşteptările şi a unei scăderi de 7% a veniturilor din autoturisme de la an la an.

Alte acţiuni tehnologice majore au scăzut în simpatie cu declinul titlurilor Alphabet şi Tesla.

Acţiunile Nvidia şi Meta Platforms au pierdut 5% fiecare, în timp ce titlurile Microsoft au scăzut cu 3%.

Aceste rapoarte marchează prima imagine primită de investitori asupra modului în care s-au descurcat companiile cu megacapitalizări în timpul celui de-al doilea trimestru.

Rapoartele de la aceste companii prezintă un interes deosebit pentru Wall Street, deoarece această mică cohortă este responsabilă pentru cea mai mare parte a câştigurilor din acest an.

 

Hirdoelectrica: Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie confirmă legalitatea selecţiei directoratului din anul 2019 / Procesul a fost intentat de un fost director financiar al companiei şi viza întreaga echipă de conducere din perioada 2019-2023

Handbal feminin: Fostul căpitan al naţionalei, Valentina Elisei Ardean, va pregăti Universitatea Cluj