Înot: CM în bazin scurt – Chinezul Pan Zhanle, învingător în proba de 800 m, cu un nou record al competiţiei

Înotătorul chinez Pan Zhanle, campionul olimpic en titre şi deţinătorul recordului mondial la 100 m liber, a demonstrat că poate concura cu succes şi pe distanţe mai lungi, reuşind să se impună sâmbătă în cursa de 800 m din cadrul Cupei Mondiale în bazin scurt (25 m) de la Incheon (Coreea de Sud).

Zhanle a fost cronometrat în 7 min 35 sec 30/100, stabilind cu această ocazie un nou record al Cupei Mondiale la 800 m liber, informează L’Equipe.

În această vară, Pan Zhanle a cucerit aurul olimpic la 100 m liber, după ce i-a învins în finala de la Paris pe australianul Kyle Chalmers şi pe românul David Popovici, medaliaţi cu argint, respectiv bronz.

David Popovici, fost campion al lumii şi recordman mondial la 100 m liber în bazin lung (50 m), a cucerit la rândul său aurul olimpic la Paris în proba de 200 m liber, în care a deţinut anterior titlul de campion mondial.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Gabriela Badea) 

Sursa: www.agerpres.ro

Reacție dură a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, după ce Volodimir Zelenski a decis să îi umilească pe românii din Ucraina

PSD a depus plângeri la Poliţie, la AEP şi la BEC împotriva AUR, după apariţia unor afişe electorale cu mesajul ”George Simion 2024 – Calea sigură să scăpăm de PeeSeeDee”