INS: Numărul conexiunilor de Internet a crescut cu 2,4% în 2023

Numărul conexiunilor de Internet a crescut, în 2023, cu 2,4% comparativ cu anul anterior, cel al conexiunilor în reţeaua telefonică mobilă s-a majorat cu 0,4%, în timp ce numărul de conexiuni în reţeaua telefonică fixă s-a redus cu 9,1%, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică.

Potrivit INS, anul trecut, în traficul de voce (convorbirile telefonice) realizat în reţeaua telefonică fixă s-au înregistrat scăderi, atât pe total, cu 14,3%, cât şi pe fiecare componentă de trafic. Cea mai însemnată scădere consemnată este la componenta de trafic fix-fix, cu 28,4%. Traficul internaţional şi traficul fix-mobil s-au redus cu 8,3%, respectiv cu 7,8%, iar traficul naţional în reţea proprie a scăzut cu 19,2%.

Convorbirile telefonice în reţeaua telefonică mobilă s-au diminuat cu 6% în anul 2023 faţă de 2022. Toate componentele de trafic au înregistrat scăderi, cea mai însemnată fiind consemnată la categoria de trafic internaţional, cu 17,6%.

Bucureşti-Ilfov a fost regiunea cu cea mai mare pondere în totalul conexiunilor în reţeaua telefonică fixă (25,6% din total), urmată de regiunea Centru (13%) şi Nord-Vest – 12,6%

La 31 decembrie existau 15.8000 linii închiriate (inclusiv linii închiriate internaţionale), cu 300 mai multe faţă de anul 2022. AGERPRES/(AS – autor: Nicoleta Gherasi, editor: Oana Tilică, editor online: Gabriela Badea) 

Sursa: www.agerpres.ro

Ciolacu: În acest moment, în 119 spitale din România se derulează proiecte de investiţii în infrastructură

Rareş Bogdan: Sorin Grindeanu, mai arogant decât Adrian Năstase, o să-l vedeţi, dacă nu suntem atenţi, la Palatul Victoria. La SRI, pe cel mai grobian politician, Mihai Tudose / O să vă sfideze, o să vă ameninţe, o să vă dea copiii afară din serviciu