INS: Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut, ca serie brută, cu 1,9%, în primele şapte luni

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut, în primele şapte luni, faţă de perioada similară din 2023, atât ca serie brută, cu 1,9%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 1,6%, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS).

”Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1.I-31.VII.2024 a înregistrat o cifră de afaceri cu 1,9% mai mică comparativ cu perioada 1.I-31.VII.2023, influenţată de scăderea cifrei de afaceri la: activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-11,5%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-8,3%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-2,3%) şi activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-2,1%)”, arată datele INS.

Activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană au crescut cu 11,3%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada ianuarie-iulie 2024, a înregistrat o cifră de afaceri cu 1,6% mai mică comparativ cu perioada similară din 2023.

Iulie 2024 comparativ cu iunie 2024

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna iulie 2024, faţă de luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 9,3%, datorită creşterilor înregistrate la activitǎţile agenţiilor turistice şi turoperatorilor (+17,4%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+10,8%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+3,7%), activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+3,5%) şi la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+3,3%).

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2024, faţă de luna precedentă, a scăzut cu 1,8%.

Iulie 2024 comparativ cu iulie 2023

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna iulie 2024, a înregistrat o cifră de afaceri cu 4,1% mai mică comparativ cu luna iulie 2023, ca urmare a scăderilor înregistrate la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-10,7%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-7,2%) şi la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-4,7%).

 Creşteri au înregistrat activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+20,7%) şi serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+3,1%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2024 a scăzut cu 3,7%, comparativ cu luna iulie 2023.

Fitch Ratings, profeție sumbră pentru România: Guvernul va fi nevoit să înghețe cheltuielile

INS: Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în primele şapte luni cu 2,5%, ca serie brută