Interlopii români fac legea în Miami Beach: mafia românească a dat tun după tun în SUA / Banii ajungeau în România

În vârstă de 35 de ani, Alexandru Stoica era dat în urmărire internaţională de trei ani, fiind capturat la sfârşitul lunii aprilie 2024 în incinta aeroportului internaţional din Bergamo, Italia.

Dacian Ursaru (pe numele real Marian Stoica) este autorul „jafului secolului”. În anul 2011, a planificat şi desfăşurat un atac pe autostrada A1, vizând un transport de bijuterii evaluat la aproximativ 650.000 de euro.

Alexandru Stoica este acuzat de autorităţile din Statele Unite că a fost liderul unei grupări care se ocupa cu clonarea de carduri.

Cum acționau?

Concret, membrii acestei grupări montau dispozitive de skimming la ATM-uri de pe raza oraşului Miami Beach, extrăgeau datele, clonau cardurile şi apoi retrăgeau mari sume de bani din conturile persoanelor păgubite.

O parte din bani erau trimişi în România şi folosiţi pentru a cumpăra autoturisme de lux.

De altfel, în luna aprilie, autorităţile române au confiscat maşini de lux în valoare de 840.000 de euro care au legătură cu acest caz: Lamborghini Urus, Lamborghini Huracan, Mercedes Benz AMG G 63, BMW 850I XDrive.

Alexandru Stoica a fost adus în ţară din Italia şi arestat preventiv, iar după câteva luni de anchetă, DIICOT l-a trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de spălarea banilor şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Ce spune procuratura

„Din materialul probator administrat a rezultat că, în perioada martie 2019 – octombrie 2023, inculpatul, în mod repetat şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, pentru a disimula originea ilicită a sumelor de bani obţinute din săvârşirea pe teritoriul SUA, în intervalul martie 2019 – iunie 2020, a unor infracţiuni asimilate celor de constituire a unui grup infracţional organizat, falsificarea de titluri de credit sau instrumente de plată şi deţinere de instrumente în vederea falsificării de valori a efectuat 34 de transferuri (prin intermediul unor servicii rapide, dar şi fizic) a unor sume de aproximativ 88.000 USD şi respectiv 20.000 euro către membrii familiei sau persoane de încredere. De asemenea, a achiziţionat, prin interpuşi, patru autoturisme de lux, a căror valoare totală de piaţă a fost estimată la peste 805.000 euro”, spun procurorii români.

De asemenea, el este acuzat că, în intervalul noiembrie 2018 – mai 2021, a deţinut coduri PIN şi numere de carduri emise de unităţi bancare din Franţa, pe care le-a stocat în format electronic (fişiere video/imagine) pe carduri de memorie, precum şi dispozitive de skimming în scopul comiterii de infracţiuni informatice. AGERPRES

Pasageri blocați de 9 ore pe aeroportul Otopeni după ce zborul le-a fost anulat fără explicații. Au dormit pe scaune, nu au primit apă sau mâncare

Banii Bisericii Catolice au fost spălați prin intermediul cluburilor de noapte: despre ce sumă este vorba