Intervenţie a salvamontiştilor din Gorj, pentru salvarea unei persoane care a suferit un AVC pe un traseu de via ferrata din Cheile Galbenului/ Victima, coborâtă şi predată la ambulanţă – VIDEO

Mai multe echipe de salvamontişti din Gorj au intervenit, sâmbătă, pentru salvarea unei persoane care a suferit un accident vascular cerebral (AVC) pe un traseu de via ferrata din Cheile Galbenului. Victima a fost coborâtă prin lansări succesive, fiind predată la ambulanţă şi transportată la spital.

Salvamontiştii din cadrul Serviciului Salvamont al Consiliului Judeţean Gorj au fost solicitaţi pentru acordarea primului ajutor medical, recuperarea şi transportul unei persoane care a suferit un AVC într-un traseu de via ferrata din Cheile Galbenului.

Astfel, au intervenit, ca echipă de prim răspuns, salvamontiştii aflaţi în serviciul de tură operativă din Postul Salvamont Baia de Fier şi, ca resursă de completare a echipei de intervenţie, salvamontiştii aflaţi în bazele Târgu Jiu şi Rânca.

”Persoana se afla în perete la o înălţime de cca 200 m şi întrucât nu a existat resursă aero pentru o intervenţie directă în perete, salvamontiştii s-au căţărat până la victimă”, au arătat reprezentanţii Salvamont.

Victima a fost stabilizată şi coborâtă după lansări pe 3 lungimi de coardă şi traverseuri de peste 200 metri. Persoana a fost predată medicilor de pe ambulanţă, care au confirmat că a suferit un AVC, fiind transportată la spital.

 

MotoGP: Francesco Bagnaia a câştigat cursa de sprint din cadrul Marelui Premiu al regiunii Emilia Romagna

Remiză în duelul echipelor românilor din Serie A: Lecce – Parma, scor 2-2 / Oaspeţii au marcat ambele goluri după minutul 90