Intervenţie cu ajutorul elicopterului pentru recuperarea a doi turişti care au rămas blocaţi pe munte – FOTO

Salvamontiştii prahoveni şi un elicopter au intervenit, luni dimineaţă, pentru recuperarea a doi bărbaţi care au urcat pe munte în weekend şi au rămas blocaţi într-o zonă extrem de dificilĂ. Cei doi, care au petrecut noaptea pe munte, erau bine echipaţi şi nu au avut nevie de ajutor medical, fiind duşi la o bază Salvamont.

Bărbaţii, cu vârste de 30, respectiv 60 de ani, au urcat pe munte pentru a parcurge o vale de abrupt, însă s-au rătăcit şi au rămas blocaţi în zona Valea Seacă a Coştilei, sub Colţul Mălinului din Bucegi. 

Luni dimineaţă, la primele ore, un elicopter venit de la Târgu Mureş a intervenit, iar doi salvamontişti de la Salvamont Prahova s-au lansat cu troliul din aeronavă şi i-au recuperat pe cei doi. 
Aceştia au fost transportaţi la Baza Salvamont de la Cota 1400.

Cel puţin 25 de răniţi în Germania, într-un incendiu la o roată mare, la Highfield Festival, la Leipzig. Patru persoane cu arsuri, una rănită prin cădere, poliţişti şi pompieri răniţi

A doua zi de intervenţie a elicopterului pentru stingerea incendiului care a cuprins vegetaţie uscată pe munte, în nordul judeţului Prahova – FOTO