Întreprinderile publice ale Consiliului Judeţean Cluj au încheiat anul 2024 pe profit / Veniturile din încasarea dividendelor s-au ridicat la aproximativ nouă milioane de lei

Consiliul Judeţean Cluj anunţă, marţi, că, în anul 2024, întreprinderile publice la care este acţionar unic sau majoritar au încheiat anul 2024 pe profit, iar veniturile din încasarea dividendelor s-au ridicat la aproximativ nouă milioane de lei.

”În cadrul şedinţei ordinare din luna mai 2025, forul administrativ judeţean va supune aprobării situaţiile financiare anuale ale celor cinci operatori economici la care Consiliul Judeţean Cluj este acţionar unic ori majoritar, respectiv: Centrul Agro Transilvania Cluj S.A, Tetarom SA, Univers T, Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj R.A şi Compania de Apă Someş SA”, anunţă, marţi, Consiliul Judeţean Cluj, într-un comunicat de presă.

Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, apreciază faptul că firmele instituţiei şi-au găsit locul pe piaţă.

”Ne-am dorit totdeauna ca operatorii noştri economici să îşi găsească locul pe pieţele specifice lor. Printr-o bună administrare şi gestionare toate au ajuns să creeze profit şi, implicit, să contribuie la bugetul judeţului. Această performanţă se datorează, alături de performanţa managerială, şi susţinerii din partea Consiliului Judeţean, care a sprijinit permanent proiectele acestor societăţi”, a transmis Alin Tişe.

Potrivit datelor transmise de oficialii CJ Cluj, în 2024, cele mai mari profituri din dividende repartizate Consiliului Judeţean Cluj provin de la SC Univers T, complexul hotelier recent reclasificat de la trei la patru stele şi redenumit Hotel Univers****.

”Concret, suma care va ajunge în bugetul judeţului Cluj din dividendele încasate de la Hotel Univers este de 4.172.887 lei, cu 10% mai mare decât valoarea dividendelor provenite de la Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj R.A., în sumă de 3.753.922 lei”, se mai arată în comunicatul de rpesă.

De asemenea, Centrul Agro Transilvania Cluj S.A, va repartiza Consiliului Judeţean Cluj dividende în sumă de 539.564 lei, în timp ce SC Tetarom SA va vărsa în bugetul judeţului suma de 304.971 lei.

Operatorul regional SC Compania de Apă ”Someş” SA nu alocă dividende în mod direct Consiliului Judeţean Cluj, sumele provenite din redevenţa şi impozitul pe profit fiind folosite pentru alimentarea Fondului ”Întreţinere, Înlocuire, Dezvoltare-I.I.D.”, constituit în vederea derulării de proiecte de dezvoltare a infrastructurii de apă-canal.

”Performanţa celor cinci operatori economici aflaţi sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj este demonstrată şi de profitul net înregistrat. Astfel, doar în 2024, profitul net înregistrat de aceştia are o valoare de cca. 29 de milioane de lei, în timp ce profitul net cumulat în ultimii şase ani, respectiv pe perioada 2018-2024, are o valoare de peste 240.700.000 lei”, se mai arată în documentul citat.

 

Campanie pentru prevenirea consumului de alcool în România – 3 milioane de oameni mor anual din cauza consumului nociv / Generează 17% din cazurile de cancer din cele şapte tipuri asociate / Consumul mediu anual de alcool în România este ridicat

Meghan Markle publică fotografii nemaivăzute cu Prinţul Harry pentru aniversarea a 7 ani de la nunta lor