Inundaţii în judeţul Galaţi/ Premierul Marcel Ciolacu merge la tabăra de sinistraţi de la Slobozia Conachi

Premierul Marcel Ciolacu va merge, duminică, la tabăra de sinistraţi de la Slobozia Conachi, din judeţul Galaţi.

Sâmbătă seara, Guvernul a anunţat că 30 de locuinţe modulare erau amenajate deja în zonele afectate de inundaţii din judeţul Galaţi pentru cazarea populaţiei evacuate.

Potrivit unui comunicat al Executivului, prim-ministrul Marcel Ciolacu a cerut suplimentarea cu încă 200 de locuinţe modulare, care vor fi operaţionalizate în regim de urgenţă şi amplasate în zone sigure, stabilite împreună cu reprezentanţii Apelor Române.

Premierul Marcel Ciolacu a coordonat, la Galaţi, în cursul zilei de sâmbătă, reuniunea Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă în care au fost luate mai multe decizii pentru protejarea vieţii persoanelor afectate de inundaţii şi acordarea de ajutor în regim de urgenţă.

În localităţile Slobozia Conachi şi Pechea vor fi amenajate două tabere, cu o capacitate de 400 de locuri fiecare, ce vor fi pregătite pentru preluarea persoanelor ale căror locuinţe sunt grav afectate de inundaţii. Oamenilor le vor fi asigurate apă, alimente, paturi şi lenjerii de pat, saci de dormit şi tot ce este necesar pentru cazarea temporară.

Un număr de 569 de salvatori – pompieri, jandarmi, poliţişti, forţe ale armatei, personal al aviaţiei – au fost implicaţi în acţiunile de salvare şi de ajutorare în cele 22 de localităţi afectate din judeţul Galaţi (Valea Mărului, Piscu, Pechea, Slobozia Conachi, Griviţa, Cuza Vodă, Cudalbi, Costache Negri, Corni, Băneasa, Corod, Târgu Bujor, Jorăşti, Drăguşeni, Smulţi, Bereşti, Bereşti Meria, Bălăbăneşti, Tudor Vladimirescu, Bălăşeşti, Rediu şi Sugurlui).

Două detaşamente ale Ministerului Apărării Naţionale, dotate cu bărci de salvare şi camioane, au intervenit, la solicitarea autorităţilor locale, în judeţul Galaţi. AGERPRES/(AS – editor: Andreea Rotaru, editor online: Simona Aruştei)

Sursa: www.agerpres.ro

Inundațiile au făcut prăpăd și in județul Vaslui. Zeci de persoane, printre care şi copii, au fost evacuate

Vânzările cu amănuntul din SUA din perioada sărbătorilor acestui an vor înregistra cea mai lentă creştere din 2018 – raport