ÎPS Teodosie, întrebat dacă este un păcat participarea copiilor la evenimente de Halloween: Da. Acolo primesc amăgire

Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat, într-o emisiune la Radio Dobrogea, dacă este un păcat participarea copiilor la activităţi prilejuite de Halloween.

”Da. Pentru că acolo în loc să primească lumină, primesc amăgire şi întuneric”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului.

Halloween-ul este sărbătorit în 31 octombrie. În ultimii ani a fostpreluat tot mai mult şi în România, fiind organizate manifestări în şcoli, grădiniţe şi comunităţi locale.

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a declarat că cei care îi vorbesc de rău pe preoţi şi pe ierarhi se încarcă cu mari păcate, deoarece ei sunt aleşii lui Dumnezeu, chiar dacă au anumite slăbiciuni sau defecte. El a precizat că toţi creştinii trebuie să se poate cu multă bună-cuviinţă şi să nu îi judece pe preoţi.

Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat, într-o emisiune la Radio Dobrogea, cum să îi convingem pe oameni să nu-i mai vorbească de rău pe preoţi şi ierarhi.

”A îi vorbi de rău pe preoţi şi ierarhii însemnează a te încărca cu mari păcate. Ei sunt aleşii lui Dumnezeu. Indiferent dacă au anumite slăbiciuni, defecte, dar ei nu şi-au cinstea aceasta singuri, ci sunt aleşii lui Dumnezeu. Când vorbeşti de rău pe cei pe care Dumnezeu i-a ales să-i fie slujitorii săi păcatul este cu mult mai mare decât a vorbi de rău un om obişnuit. Aşadar trebuie să fie atenţi toţi creştinii să se poarte cu multă bună-cuviinţă, fără să judece şi fără să bârfească pe preoţi şi ierarhi. Sfântul Ioan Gură de Aur are un cuvânt foarte categoric: «de vei vedea pe preot că este într-o patimă, acoperă-l cu haina ta», sugerând să nu cumva să vorbeşti de patima unui slujitor al lui Dumnezeu”, a afirmat ÎPS Teodosie.

El a precizat că preoţi sunt judecaţi mai aspru în faţa lui Dumnezeu decât creştinii de rând.

”Fiecare are judecată şi înaintea lui Dumnezeu ei sunt judecaţi mai aspru decât creştinii de rând, dar judecată este a lui Dumnezeu, nu a oamenilor”, a mai afirmat Arhiepiscopul Tomisului.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Jurnalist român, pus oficial sub acuzare în Rusia și dat în urmărire internațională: ‘Aș minți dacă aș spune că nu sunt îngrijorat’

Ciucă: Le cer din nou lui Marcel Ciolacu şi PSD să susţină proiectul de lege liberal pentru eliminarea inechităţilor privitoare la pensiile militarilor/ Ţineţi-vă de cuvânt, nu mai tergiversaţi, faceţi ce trebuie pentru militarii în rezervă