Iranul ripostează după atacurile Israelului: prima reacție oficială de la Teheran

„Puterea Iranului îi face pe dușmanii patriei umiliți și neputincioși”, a scris el pe X.

Rafinăria de petrol din Teheran nu a fost ținta atacului armatei israeliene și își continuă activitatea ca de obicei, a fost anunțat, de asemenea, reprezentantul întreprinderii Shaker Hafai.

„Rafinăria de petrol din Teheran funcționează în prezent ca de obicei. Nu au fost efectuate atacuri asupra instalațiilor acestei rafinării de petrol”, a declarat Hafaei, citat de serviciul de presă al Ministerului iranian al Petrolului. El a anunțat, de asemenea, disponibilitatea sistemelor de apărare aeriană ale întreprinderii pentru a respinge posibile atacuri asupra rafinăriilor. Rafinăria de petrol din Teheran, una dintre cele mai mari rafinării din țară, oferă aproximativ 15% din capacitatea de rafinare a Iranului. Fabrica produce benzină, motorină, păcură și alte produse petroliere. Instalația este situată în partea de sud a provinciei Teheran.

Ce scrie presa iraniană

Iranul este gata să răspundă atacurilor israeliene, a raportat agenția de știri iraniană Tasnim, citând surse informate. Agenția a declarat că surse din cadrul Gărzilor Revoluționare Islamice au spus că nu există „nicio îndoială” că Israelul „va primi un răspuns proporțional la orice acțiune”.

De la ce a început?

Pe 1 octombrie, Iranul a lansat un atac masiv cu rachete asupra Israelului ca răspuns la asasinarea unor figuri cheie din conducerea Hamas, Hezbollah și Gardienii Revoluției Islamice. Statul Major israelian a promis să răspundă atacului. Liderul suprem al republicii, ayatollahul Ali Khamenei, a avertizat că atacurile de represalii ale țării sale împotriva Israelului în acest caz vor fi și mai ambițioase.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Sărbătorile zilei din 26 octombrie 2024 – Sf. Mare Mc. Dimitrie, Izvorâtorul de Mir

Iaşi/Cojocaru (PSD): Muraru (PNL) face alianţă la CJ cu AUR, la care zbiară de 2 ani, apoi iese public şi-l înfierează