Israelul confirmă moartea liderului militar al Hamas, Mohammed Deif, ucis în iulie într-un raid

Şeful aripii militare a Hamas, Mohammed Deif, a fost ucis într-un atac aerian israelian în Gaza luna trecută, a confirmat joi armata israeliană, la o zi după ce liderul politic al grupării, Ismail Haniyeh, a fost asasinat la Teheran, relatează Reuters.

„IDF (Forţele de Apărare ale Israelului) anunţă că, la 13 iulie 2024, avioanele de luptă IDF au lovit în zona Khan Yunis şi, în urma unei evaluări a informaţiilor, se poate confirma că Mohammed Deif a fost eliminat în atac”, a declarat armata.

Hamas nu a răspuns imediat la o solicitare de a comenta anunţul israelian, care a venit în timp ce mulţimile s-au adunat la Teheran pentru procesiunea funerară a liderului Hamas, Ismail Haniyeh.

Deif era considerat unul dintre artizanii atacului Hamas din 7 octombrie asupra sudului Israelului, care a declanşat războiul din Gaza, aflat acum în cea de-a 300-a zi.

Una dintre cele mai dominante figuri ale Hamas, Deif a avansat în rândurile grupării timp de 30 de ani, dezvoltând reţeaua sa de tuneluri şi expertiza în fabricarea bombelor. Zeci de ani, Deif a ocupat primul loc pe lista celor mai căutaţi israelieni, fiind considerat personal responsabil pentru moartea a zeci de israelieni în atentate sinucigaşe cu bombă.

 

Campionul olimpic David Popovici: Ar trebui investit mai mult în sport şi investit cu cap, chiar trebuie să facem ceva şi eu îmi voi face partea / Mesaj pentru politicieni

Cushman & Wakefield Echinox: Companiile au închiriat în primul semestru spaţii industriale şi logistice cu o suprafaţă totală de 410.500 metri pătraţi, volum în scădere cu 25%