Israelul se pregătește pentru un șoc – Loviturile iraniene par iminente

Atacul iranian este aşteptat în următoarele aproximativ 12 ore, au declarat responsabili americani citaţi de New York Times sub acoperirea anonimatului.

Un astfel de oficial, citat de Reuters, spune că atacul iranian ar putea avea cel puţin aceeaşi anvergură cu cel din aprilie. Atunci, pentru a răzbuna uciderea unor militari în bombardarea consulatului iranian la Damasc, Iranul a lansat asupra Israelului peste 300 de drone şi rachete, aproape toate interceptate de antiaeriana israeliană care a beneficiat şi de ajutorul unor aliaţi ce s-au angajat direct în operaţiunile de doborâre a ţintelor aeriene, respectiv SUA, Marea Britanie, Franţa şi Iordania.

Armata israeliană a anunţat că a lansat marţi o operaţiune terestră în Liban, limitată la zone de graniţă, după o săptămână în care a decimat în atacuri ţintite conducerea grupării şiite pro-iraniene Hezbollah, ucigându-l inclusiv pe liderul acesteia, Hassan Nasrallah.

În aşteptarea unui atac iranian asupra Israelului, ambasada SUA în această ţară le-a cerut tuturor angajaţilor guvernamentali americani aflaţi acolo să se adăpostească împreună cu familiile lor.

Fotbal: Federaţia din Kosovo, amendată de UEFA pentru incidentele de la meciul cu România

Vladimir Putin a semnat decretul și a mobilizat un număr uriaș de militari