Israelul se răzbună pe Emmanuel Macron, după refuzul categoric al președintelui francez

Decizia de a exclude companiile israeliene este cel mai recent incident într-o dispută alimentată de nemulţumirea guvernului Macron faţă de comportamentul Israelului în războaiele din Gaza şi Liban.

Organizatorul Euronaval, târgul care va avea loc între 4 şi 7 noiembrie la Paris, a anunţat într-un comunicat, săptămâna trecută, că guvernul francez l-a informat că delegaţiile israeliene nu au voie să expună standuri sau să prezinte echipamente, dar pot participa la eveniment. Decizia a afectat şapte companii, a precizat acesta.

”Am instruit Ministerul de Externe să ia măsuri legale şi diplomatice împotriva deciziei preşedintelui francez … de a împiedica companiile israeliene să îşi prezinte produsele la expoziţia @SalonEuronaval de la Paris luna viitoare,” a spus Katz într-un comunicat pe platforma socială X.

”Boicotarea companiilor israeliene pentru a doua oară sau impunerea unor condiţii inacceptabile sunt măsuri nedemocratice care nu sunt acceptabile între naţiuni prietene. Îl îndemn pe preşedintele Macron să le anuleze complet.”

Superliga: Dinamo a cedat în derbi, 0-2 cu FCSB

Rusia a luat cu asalt un oraș cheie din Ucraina: Se duc lupte de stradă