Israelul spulberă orice urmă de îndoială: anunță oficial eliminarea lui Hashem Safieddine, moștenitorul defunctului lider al Hezbollah

Armata a declarat că Safieddine a fost ucis într-un atac efectuat în urmă cu trei săptămâni în suburbiile sudice ale Beirutului, aceasta fiind prima sa confirmare a morții sale.

La începutul acestei luni, Israelul a declarat că acesta a fost probabil eliminat. Nu a existat un răspuns imediat din partea Hezbollah la declarația Israelului că l-a ucis pe Safieddine.

„Am ajuns la Nasrallah, la înlocuitorul său și la cea mai mare parte a conducerii superioare a Hezbollah. Vom ajunge la oricine amenință securitatea civililor din statul Israel”, a declarat șeful armatei israeliene, general-locotenentul Herzi Halevi.

Israelul a desfășurat o ofensivă tot mai intensă în Liban, după un an de confruntări la frontieră cu Hezbollah, cea mai formidabil înarmată dintre forțele proxy ale Iranului din Orientul Mijlociu. Grupul a acționat în sprijinul militanților palestinieni care luptă împotriva Israelului în Gaza, dar este afectat de o serie de asasinate ale comandanților săi de rang înalt în loviturile aeriene israeliene din ultimele săptămâni.

O rudă a lui Nasrallah, Safieddine a fost numit în Consiliul Jihadului – organismul responsabil pentru operațiunile militare – și în consiliul executiv, care supraveghează afacerile financiare și administrative ale Hezbollah.

Safieddine și-a asumat un rol proeminent de purtător de cuvânt al Hezbollah în ultimul an de ostilități cu Israelul, adresându-se funeraliilor și altor evenimente la care Nasrallah nu a putut participa de mult timp din motive de securitate.

Până în prezent, Israelul nu a dat niciun semn de slăbiciune în campaniile sale din Gaza și Liban, chiar și după asasinarea mai multor lideri ai Hamas și Hezbollah, care l-a pierdut pe Nasrallah, puternicul său secretar general, în urma unei lovituri aeriene la 27 septembrie.

Diplomații spun că Israelul urmărește să își fixeze o poziție puternică înainte ca o nouă administrație americană să preia conducerea după alegerile din 5 noiembrie dintre vicepreședintele Kamala Harris și fostul președinte Donald Trump.

VIDEO FOTO Spectacol fascinant pe litoralul Mării Negre: Fenomenul bioluminiscenței a fost surprins la Constanța

Schimb de focuri în statul mexican Sinaloa – 19 persoane au fost ucise / Un lider local de cartel a fost arestat