Israelul știe unde se află banii și aurul Hezbollah, dar nu poate lovi în acel loc

Fadi Alameh, parlamentar libanez din partidul Mișcarea Şiită Amal și directorul spitalului în cauză, Al-Sahel, a declarat pentru Reuters că israelienii fac afirmații false și calomnioase și a cerut armatei libaneze să inspecteze spitalul pentru a constata că acolo nu există decât săli de operaţie, pacienţi şi o morgă. Alameh a mai spus că pacienţii din spital sunt evacuaţi. Armata israeliană a transmis că nu va lovi spitalul.

Reuters nu a putut verifica în mod independent detaliile furnizate de purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, contraamiralul Daniel Hagari, despre care acesta a spus că au fost colectate de serviciile secrete israeliene de ani de zile. Hezbollah nu a putut fi contactată imediat pentru comentarii.

content-image

Într-o declarație televizată,  Hagari a spus că fostul lider al Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, ucis de forţele israeliene luna trecută, a construit buncărul care a fost proiectat pentru sejururi lungi. „Există sute de milioane de dolari în numerar și aur în interiorul buncărului chiar acum. Fac un apel către guvernul libanez, autoritățile libaneze și organizațiile internaționale să nu permită Hezbollah să folosească banii pentru terorism și pentru a ataca Israelul”, a spus contraamiralul Hagari. „Forțele aeriene israeliene monitorizează complexul, așa cum puteți vedea. Cu toate acestea, nu vom lovi spitalul”, a adăugat el.

Șeful Statului Major israelian, generalul Herzi Halevi, le-a transmis soldaţilor din Liban că, peste noapte, avioanele au lovit aproximativ 30 de locaţii aparținând Al-Qard al-Hassan, filiala financiară a grupării Hezbollah. Dl Hagari a spus că vor avea loc mai multe atacuri împotriva activelor financiare ale Hezbollah.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Nou atac israelian în apropierea spitalului universitar din Beirut. Care este bilanțul victimelor

Statele Unite vor restricţiona în curând investiţiile americane în inteligenţă artificială în China