Israelul vrea să ‘redeseneze’ harta lumii și vrea să controleze o zonă largă în interiorul Libanului

 

 

Chikli a împărtășit planul alături de o hartă a orașelor libaneze care urmează să fie incluse în zonă într-o lungă postare pe X, descriind îndepărtarea forțată a populației de acolo ca fiind „cel mai corect lucru de făcut” din punct de vedere al securității, politic și moral, conform aljazeera.com.

Ministrul, care face parte din partidul Likud al lui Netanyahu, a susținut că Israelul ar fi justificat să „preia” zona deoarece Libanul „nu a reușit să își exercite suveranitatea” în regiune.

Orașele și satele libaneze evidențiate în zona tampon a Chikli sunt Kfarchouba, Khiam, Marjayoun, Qlayaa, Yohmor și Taybeh.

Satul de frontieră Wazzani, unde un comandant israelian a aruncat săptămâna trecută pliante prin care le spunea locuitorilor să plece, a fost, de asemenea, inclus în zonă. Ulterior, armata israeliană a declarat că lansarea pliantelor în Wazzani a fost nesancționată.

Statele Unite acordă 3 miliarde de dolari pentru 25 de proiecte din sectorul producţiei de baterii pentru vehicule electrice din 14 state federale

VIDEO Inundații catastrofale în Japonia. Au fost raportate mai multe victime și pagube enorme