Iulian Chifu intervine în scandalul momentului: Stoltenberg a avut rezerve față de numirea lui Geoană la NATO de teamă că se va folosi de poziție

„Am evitat să mă implic în dezbateri politice, cu atât mai mult în campanie electorală. Am o opțiune evidentă la președinție. Dar mă și cunosc, și sunt cel puțin amic cu mulți dintre candidați. Și cu Mircea Geoană.

Am contemplat de pe margine temele legate de relațiile cu Rusia lui Putin, dosar de compromat, vizita din 2009 care ar fi fost normală, gafe uzuale de campanie. Am văzut și critica – cu care sunt de acord – privind utilizarea funcției de la NATO pentru a te lansa în campania prezidențială din România.

Și probabil nu aș fi intervenit în spațiul public dacă nu sesizam o absență în dezbaterea acestui dosar de candidat – și nu vorbesc aici de candidatul care aduce schimbarea deși este cel mai în vârstă dintre cei înscriși în cursă”, a scris fostul consilier.

Chifu a ținut să sublinieze că acest comportament ”a compromis” șansele altor români să ocupe poziții în instituții internaționale.

„Nimeni nu spune cât a compromis acest comportament România și pe viitorii candidați la funcții în organisme internaționale. Care vor intra în spațiul de suspiciuni că aspiră la aceste funcții pentru a face politică internă sau pentru a folosi instituțiile pentru a se auto-promova la nivel intern.

Acesta e un cost pe care nimeni nu l-a relevat. Și nu doresc să amintesc aici rezervele Secretarului General al NATO la numire, care aveau exact aceste temeri.

În rest, actul nu e ilegal, nu e sancționat juridic(chiar dacă încalcă regulile la nivel aliat). Dar, desigur, e profund imoral. Însă în politică etica și moralitatea sunt păsări rare…..”, a precizat Iulian Chifu.

Superliga: Unirea Slobozia – Universitatea Cluj 2-2

Răsturnare incredibilă de situație în cazul fraților Menendez: Cazul se rejudecă, după trei decenii! Cei doi susțin că au fost abuzați sexual