Jandarmii intervin de peste 344 de ori în 2024 pentru a alunga urșii din apropierea zonelor locuite

<div class=""

Conform sursei citate, în toate cazurile a fost trimis la faţa locului câte un echipaj de intervenţie, care a mai rămas o vreme în zonă, pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent.

Datele statistice arată că în multe dintre cazuri, urşii nu mai sunt găsiţi la locul indicat de cei care sună la numărul de urgenţă 112, pentru a anunţa prezenţa animalelor.

Biroul de Presă al IJJ Harghita a precizat că, în perioada 9-15 septembrie, la dispeceratul instituţiei s-au primit 13 apeluri care semnalau prezenţa urşilor în apropierea localităţilor Oţeni, Miercurea-Ciuc, Lăzăreşti, Lueta, Ocna de Jos, Atid, Tulgheş şi Cetăţuia.

În urma acestor apeluri, a fost nevoie de intervenţia directă a echipajelor de jandarmi în patru situaţii, dintre care două s-au înregistrat în municipiul Miercurea-Ciuc, întrucât în celelalte cazuri urşii nu se mai aflau la locurile indicate de către apelanţi.

„În toate cele patru cazuri, la faţa locului s-a deplasat un echipaj de jandarmi care a reuşit să alunge animalele sălbatice în pădure cu ajutorul semnalelor acustice şi luminoase, a precizat sursa citată.

Alungările au avut loc la Miercurea-Ciuc, Lăzăreşti şi Atid.

Primele declarații ale Roxanei Mînzatu: ‘Era timpul ca România să aibă o astfel de influență’

Alexandru Rafila, despre cazul morților suspecte de la Spitalul Sf.Pantelimon: ‘Ceea ce s-a întâmplat ține foarte mult de partea de comunicare cu pacientul’