„Am fost puţin criticat pentru că aş fi fost tratat diferit, dar nu este adevărat. Nimeni nu are parte de un tratament preferenţial”, a spus el într-un interviu cu Rai difuzat marţi seara. „Au fost atât de multe audieri (din partea autorităţilor antidoping), iar eu am fost testat poate mai mult decât alţii”, a continuat italianul, care urmează să revină la Masters 1000 de la Roma (7-18 mai).
„Nu vreau să răspund sau să reacţionez (la critici), ei sunt liberi să spună ce vor şi să judece oamenii. Pentru mine, important este că ştiu ce s-a întâmplat, a fost dificil şi nu aş dori nimănui nevinovat să petreacă o zi trecând prin ce am trecut eu”, a adăugat câştigătorul ultimei ediţii a Australian Open.
Depistat pozitiv cu clostebol în martie 2024, Sinner a explicat prezenţa acestui anabolic în probele sale printr-o contaminare accidentală, prin intermediul unui masaj făcut de un membru din anturajul său. El a fost iniţial exonerat de Agenţia pentru Integritatea Tenisului (Itia), decizie pe care Agenţia Mondială Antidoping (WADA) a contestat-o în faţa Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), solicitând o suspendare de la unul la doi ani.
La începutul lunii februarie, Sinner şi WADA au ajuns la un acord pentru o suspendare de trei luni, care se va încheia la 4 mai, un acord criticat de mai mulţi jucători, activi sau retraşi, şi de conaţionala sa şi campioană olimpică la înot Federica Pellegrini. „Din punctul meu de vedere, atunci când există o contaminare, aşa cum mi s-a întâmplat mie, sau dacă absorbi ceva când mănânci fără să-ţi dai seama, aşa cum se poate întâmpla, iar medicii spun că nu-ţi dă mai multă forţă sau luciditate, asta e altă problemă, există un întreg protocol”, a insistat Sinner. „Mi-a fost foarte greu să accept suspendarea de trei luni, pentru că în mintea mea nu am greşit cu nimic”, a spus el.
Italianul a rememorat sezonul 2024 jucat sub ameninţarea unei lungi suspendări, care nu l-a împiedicat să câştige opt titluri, inclusiv Australian Open, US Open şi ATP Masters. „Nu mă simţeam aşa cum ar trebui să se simtă un jucător pe teren. Te antrenezi pentru a te bucura jucând meciuri extraordinare, iar această bucurie dispărea pe zi ce trecea”, a recunoscut el.
În timpul „acestor douăsprezece luni de dificultăţi”, el a spus că a atins punctul cel mai critic în ianuarie, la Australian Open, simţind nevoia să „renunţe la tot”. „Nu mă simţeam confortabil în vestiar, în restaurantul turneului, ceilalţi jucători mă priveau diferit”, a spus el. „Nu mi-a plăcut deloc, mi-am spus că trăind astfel tenisul mă apasă foarte mult”.