JO de la Paris: Preşedintele Israelului va asista la ceremonia de deschidere

Preşedintele Israelului, Isaac Herzog, se va afla la Paris pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, programată vineri, 26 iulie, a anunţat duminică biroul său, potrivit AFP.

„În timpul vizitei sale, preşedintele va reprezenta statul Israel la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024 şi va saluta delegaţia israeliană la începutul competiţiei”, se arată într-un comunicat.

Isaac Herzog va participa, de asemenea, la marcarea împlinirii a 52 de ani de la atacul asupra sportivilor israelieni la JO de la München din 1972. Această competiţie a fost marcată de luarea de ostatici a delegaţiei israeliene de către un comando palestinian, în timpul căreia au fost ucişi unsprezece sportivi israelieni şi un poliţist german.

88 de sportivi israelieni

Preşedintele israelian va fi, de asemenea, prezent la ceremonia care va fi organizată de preşedintele francez Emmanuel Macron pentru şefii de stat prezenţi la deschiderea Jocurilor Olimpice.

Israelul va fi reprezentat la aceste Jocuri Olimpice de 88 de sportivi, potrivit Comitetului Olimpic Israelian. Delegaţia israeliană va fi supusă unor protocoale de securitate extinse ca urmare a tensiunilor din lume ca urmare a războiului din Gaza.

„Suntem în mijlocul unui război dificil şi dureros, care se reflectă şi pe scena internaţională. În acest moment, este deosebit de important ca statul Israel să îşi ocupe cu hotărâre locul şi să apară pe toate scenele lumii şi, în special, pe o scenă atât de importantă precum cea a Jocurilor Olimpice”, a declarat Isaac Herzog.

 

Rugby: Campion mondial în 2019, Sbu Nkosi a fost depistat pozitiv la un test antidoping

Arhiepiscopul Tomisului, rugăciuni pentru ploaie pe un câmp din Constanţa: Trimite ploile tale peste locurile cele lipsite care au trebuinţă / Veseleşte faţa pământului pentru săracii poporului tău – FOTO