JO-tenis de masă: Nord-coreenii Ri Jong Sik şi Kim Kum Yong – perechea necunoscută din finala de la dublu mixt

Nord-coreenii Ri Jong Sik şi Kim Kum Yong s-au calificat, luni, în finala de dublu mixt la tenis de masă la Jocurile Olimpice. Dar ei sunt o pereche complet necunoscută, care nu concurează în circuitul mondial, notează lequipe.fr.

Ri Jong Sik şi Kim Kum Yong sunt în finala olimpică a probei de dublu mixt, după victoria lor în faţa lui Wong Chun Ting şi Doo Hoi Kem din Hong Kong (11-3, 10-12, 3-11, 11-9, 11-9, 9-11, 11-6), şi vor aduce ţării lor a patra medalie olimpică la tenis de masă, dar nu se ştie nimic despre ei. În afară de faptul că primul este dreptaci şi are 24 de ani, iar coechipiera sa stângace are 22 de ani.

Perechea din Republica Populară Democrată Coreeană, numele oficial al uneia dintre cele mai închise ţări din lume, a apărut o singură dată împreună în competiţie: la turneul de calificare pentru Jocurile Olimpice din aprilie anul trecut. Ambii au jucat dublu mixt la Jocurile Asiatice de la Gongshu (China) în 2022, dar cu un alt partener (ambele perechi au pierdut în optimi).

Coreea de Nord, care are la Paris şaisprezece sportivi, dintre care trei la tenis de masă (cu Pyon Song Gyong, locul 170 mondial, calificat în 16-imile de finală la simplu), nu aduce sportivi necunoscuţi pentru prima oară.

”La Rio, o fată a câştigat bronzul (Kim Song-I), dar nici noi nu o cunoşteam”, îşi aminteşte Patrick Chila, antrenorul dublului mixt francez. ”De fapt, nu le cunoşti niciodată nivelul, pentru că nu îi vezi niciodată, şi era la fel şi pe vremea mea. Acum sunt în finală fără să fi jucat vreodată, ceea ce este minunat. Ştim cât de dificil este, în orice sport, să nu concurezi. Dacă ar juca mai des, ar fi foarte puternici”.

Se spune că jucătorii nord-coreeni de tenis de masă, care au, de asemenea, 24 de medalii mondiale, se antrenează în China. Dar Ri şi Kim cu siguranţă nu şi-au întâlnit încă adversarii din finală, Wang Chuqin şi Sun Yinghsa, lideri mondiali la simplu şi dublu. La urma urmei, China nu deschide niciodată uşile la antrenamentele echipei sale naţionale.

Argeş: Bărbat plecat de la o stână, dat dispărut. El este căutat în mai multe judeţe

Profesorul Mihai Juncar, despre preţurile prea scăzute de la unele cabinete stomatologice: Întotdeauna, când onorariile merg sub un anumit prag, ar trebui să ne punem semne de întrebare