JO – tenis: Swiatek, cap de serie numărul 1, s-a calificat în semifinale. Collins a abandonat în decisiv

Poloneza Iga Swiatek, numărul 1 mondial, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului olimpic de tenis de la Paris.

Ea a trecut miercuri de americanca Danielle Collins, cap de serie 8. Jucătoarea din SUA a abandonat în setul 3, când scorul era 6-1, 2-6, 4-1 pentru Swiatek.

Iga Swiatek are în prezent o serie de 20 de victorii consecutive pe zgură.

Collins, aflată în ultimul ei sezon în circuit la vârsta de 30 de ani, a fost în căutarea celei de-a doua victorii din carieră în faţa unui număr 1 mondial în exerciţiu (după ce a învins-o anterior pe Ashleigh Barty la Adelaide 2021), dar nu a reuşit să încheie meciul şi a căzut la 1-7 împotriva lui Swiatek.

Swiatek va înfrunta a doua jucătoare din Top 10 consecutiv, urmând să o întâlnească în semifinale pe Zheng Qinwen din China, cap de serie nr. 6. Zheng a pus capăt carierei fostului lider mondial Angelique Kerber, miercuri, învingând-o pe sportiva germană în sferturi.

 

Rafila: Avem un singur caz de infecţie cu virusul West Nile până în momentul de faţă, dar cu siguranţă vom avea mai multe cazuri/ Maximul va fi, probabil, la sfârşitul lunii august

Rafila afirmă că, până la finalul anului, institutele şi serviciile de medicină legală vor avea aparatură pentru testarea şoferilor suspectaţi că au consumat substanţe psihoactive