Jocurile Paralimpice: Indianca Sheetal Devi nu are braţe, dar trage cu picioarele şi dinţii în proba de tir cu arcul – VIDEO

Născută cu o afecţiune rară care a lăsat-o fără braţe la naştere, Sheetal Devi a impresionat în para-arc la doar 17 ani, doborând recordul mondial prin tragerea cu picioarele şi dinţii.

Are doar 17 ani, dar numele ei este deja în legenda tirului cu arcul. Pentru prima sa participare la Jocurile Paralimpice, indianca Sheetal Devi a strălucit pe esplanada Les Invalides. Suferind de phocomelie, o malformaţie congenitală rară care a făcut-o să se nască fără braţe, adolescenta are un mod special de a-şi trage săgeţile.

Aşezată pe un scaun, îşi fixează arcul cu dinţii, agăţând coarda de un suport de pe umăr. În timp ce piciorul stâng îi stabilizează arcul, Sheetal Devi trage săgeata cu piciorul drept.

Concurând în proba individuală de arc compound feminin, indianca a doborât recordul mondial obţinând 703 puncte (din 720 posibile), depăşind recordul anterior de 698 de puncte. Acest lucru nu a fost însă suficient pentru a câştiga runda ei de clasament, Öznur Cüre obţinând 704 puncte pentru a depăşi acest record mondial şi a obţine primul loc.

Eliminată în optimi de Mariana Zuniga din Chile la un singur punct (138-137), Sheetal Devi nu a reuşit să câştige o medalie paralimpică în proba individuală, dar este încă în cursă în proba pe echipe mixte.

Însoţită de Rakesh Kumar, para-arcaşul în vârstă de 17 ani, ea va juca împotriva sportivilor din Indonezia sau Irak, în sferturile de finală.

Ea  a devenit prima para-arcaşă fără membre superioare la Jocurile Paralimpice Asiatice din 2022, unde a câştigat două medalii.

 

Comisarii ANPC au dat amenzi de peste 12 milioane de lei în cadrul Comandamentului Litoral/ Ei au găsit alimente expirate, mizerie în bucătărie şi spaţii de cazare, jucării periculoase – FOTO, VIDEO

Extrema dreaptă provoacă un cutremur politic în estul Germaniei şi-l fragilizează pe Scholz. Weidel: ”Firewall-ul antidemocratic nu va putea fi menţinut pe termen lung”. Orban salută succesul AfD. BSW nu vrea rachete americane şi cere pace între Ucraina ş