Jocurile pentru creier nu funcționează, dar activitățile noi și dificile îți mențin creierul în formă / Ce este Proiectul Synapse

Un experiment major numit „Proiectul Synapse” a comparat două grupuri de participanți. Primul grup a învățat activități complet noi, precum fotografia digitală sau quilting-ul. Al doilea grup a desfășurat activități simple precum rezolvarea de cuvinte încrucișate sau vizionarea de filme.

Persoanele care au învățat lucruri noi au înregistrat îmbunătățiri semnificative în trei domenii importante: memorie, viteza de procesare a informațiilor și capacitatea de raționament.

RMN-urile cerebrale au arătat că participanții care s-au implicat în activități provocatoare au dezvoltat un creier mai eficient, care folosea mai puțină energie pentru a rezolva probleme.

Dr. Ian McDonough, unul dintre autorii studiului, explică: „Nu contează exact ce activitate nouă alegeți. Important este să vă provocați constant și să ieșiți din zona de confort. Sentimentul de efort și uneori de frustrare este exact ceea ce ajută creierul să rămână în formă”.

Cercetătorii au mai descoperit că unele jocuri video obișnuite, precum Tetris sau Super Mario 64, pot îmbunătăți funcțiile cognitive mai mult decât aplicațiile special create pentru antrenarea creierului.

Astfel, experții recomandă activități complet noi, dacă vă plac cifrele, încercați jocuri cu cuvinte și invers. Dacă o activitate devine ușoară, este momentul să treceți la ceva mai provocator.

Sursa: www.stiripesurse.ro

De ce s-a dublat numărul bolnavilor de diabet în ultimii 30 de ani

Black Friday 2024 la HUAWEI Store: Numărătoarea inversă a început! Mai sunt două Black Weekend-uri cu super-reduceri!