Joe Biden stă ca pe ace: Informații secrete din serviciile secrete americane privind planurile Israelului s-au scurs

Nu se ştie exact cum au fost scurse aceste documente, a declarat luni directorul de comunicaţii al Casei Albe, John Kirby.

Departamentul american al Apărării investighează incidentul. Nu s-a stabilit încă cu certitudine dacă este vorba despre o scurgere de informaţii sau despre o piratare. În prezent nu există indicii că şi alte documente de acest tip au fost scurse şi urmează a fi postate pe internet, notează dpa.

Preşedintele „rămâne profund preocupat de scurgerea de informaţii clasificate în domeniul public, acest lucru nu ar trebui să se întâmple şi este inacceptabil când se întâmplă”, a explicat Kirby.

„Aşa că este profund preocupat de acest lucru şi puteţi fi siguri că va monitoriza activ progresul eforturilor de investigaţie pentru a stabili ce s-a întâmplat”, a adăugat Kirby.

O persoană familiarizată cu această chestiune, a cărei identitate a fost protejată de CNN, a confirmat autenticitatea documentelor, potrivit postului de televiziune. Potrivit portalului Axios, contul de Telegram care le-a postat publică cu regularitate conţinut pro-iranian. În urmă cu două săptămâni, Gardienii Revoluţii din Iran a lansat circa 200 de rachete balistice asupra statului evreu. Israelul a anunţat că va retalia, dar nu se ştie nici modul, nici momentul în care acesta va lovi.

AC Milan obține prima victorie în Liga Campionilor, 3-1 cu FC Bruges

Alegeri în SUA – Decizie a justiției cu privire la votul americanilor din străinătate: Nu există niciun motiv pentru a-l invalida