Jorge Martin domină calificările la MotoGP pentru Marele Premiu al Australiei

Potrivit AFP, Martin a fost de neoprit, depășindu-l pe Marc Marquez, multiplu campion mondial, cu o diferență semnificativă de 0,594 secunde. Maverick Vinales de la Aprilia a completat prima linie a grilei de start.

„A fost greu astăzi cu vântul, pista s-a uscat, dar nu știam la ce să ne așteptăm”, a declarat Martin după calificări. „Sunt foarte fericit că am obținut încă un pole – al treilea la rând. Cred că suntem cei mai buni în ceea ce privește ritmul”.

Francesco Bagnaia, principalul rival al lui Martin în lupta pentru titlu, a avut o zi mai puțin reușită, calificându-se doar pe poziția a cincea. Cu o diferență de 1,182 secunde față de timpul lui Martin, campionul en-titre se află într-o poziție dificilă pentru cursa de duminică.

Cursa de sprint, o noutate pentru circuitul australian, va oferi o oportunitate suplimentară piloților de a acumula puncte. Anul trecut, sprintul a fost anulat din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, dar cursa principală a avut loc, fiind câștigată de Johann Zarco.

Cu doar patru etape rămase în campionat și o diferență de 10 puncte între Martin și Bagnaia, fiecare cursă devine crucială în lupta pentru titlul mondial.

Prețurile petrolului s-au prăbușit cu 8% în această săptămână, pe fondul scăderii cererii din China

Ministrul Turismului: Potenţialul Văii Prahovei din punct de vedere al dezvoltării domeniului schiabil, dar şi al turismului pe parcursul întregului an este foarte mare / Vom avea însă nevoie de o viziune de dezvoltare, de un plan bine articulat