Justiţia din Brazilia cere X documente, după ce compania a spus că se va conforma cerinţelor instanţei

Curtea Supremă braziliană a cerut platformei de socializare X, deţinută de Elon Musk, să prezinte documente de validare a noului său reprezentant legal în ţară, deoarece avocaţii firmei au spus că platforma de socializare se va conforma cerinţelor instanţei pentru a i se permite să reia operaţiunile în Brazilia, transmite Reuters.

X a fost închisă în Brazilia la sfârşitul lunii august, după ce nu a respectat ordinele instanţei superioare legate de moderarea discursului instigator la ură pe platforma socială.

Însă, în ultimele zile, reprezentanţii X au început să exprime public intenţiile de a răspunde cererilor instanţei, chiar dacă firma a spus anterior că nu le va îndeplini.

Avocaţii X au declarat vineri seara că platforma a numit un reprezentant legal în Brazilia, răspunzând unei cereri cheie impuse de instanţă.

Într-o decizie de sâmbătă, judecătorul de la Curtea Supremă Alexandre de Moraes a dat termen de cinci zile pentru ca X să furnizeze registre comerciale şi alte documente care dovedesc că X a desemnat-o oficial pe Rachel de Oliveira Conceicao ca reprezentant legal al său în Brazilia.

Legea braziliană impune companiilor străine să aibă un reprezentant legal pentru a opera în ţară.

Reprezentantul şi-ar asuma responsabilităţile legale pentru firmă la nivel local.

X a avut un reprezentant legal în Brazilia până la jumătatea lunii august, când a decis să-şi închidă birourile şi să-şi concedieze personalul din ţară.

Mişcarea a urmat unei dispute de luni de zile între Musk şi Moraes cu privire la nerespectarea de către companie a ordonanţelor judecătoreşti care cer platformei să ia măsuri împotriva răspândirii discursului instigator la ură, pe care miliardarul le-a denunţat ca fiind cenzură.

Pe lângă indicarea unui reprezentant legal, instanţa supremă din Brazilia a cerut X să blocheze anumite conturi investigate într-o anchetă privind discursul instigator la ură şi dezinformare şi să plătească amenzi în valoare de peste 3 milioane de dolari, drept condiţii pentru ridicarea interdicţiei.

La început, X a spus că nu va respecta ordinele ”ilegale”, dar acum avocaţii săi au spus că platforma va plăti amenzile pe care le datorează şi că a început să blocheze şi conturile comandate.

Nu a fost imediat clar care sunt conturile X care trebuie blocate, deoarece investigaţia este confidenţială.

În ciuda interdicţiei, X a devenit accesibilă pentru mulţi utilizatori din Brazilia miercuri, pentru o perioadă limitată de timp, după ce o actualizare a reţelei de comunicaţii a ocolit blocarea ordonată de instanţă.

 

Dezbatere despre politicile de sănătate, destinate mai ales copiilor şi adolescenţilor, la Palatul Victoria

SUA vor propune interzicerea software-ului şi hardware-ului chinezesc în vehiculele conectate – surse