Justiția română acționează împotriva corupției în rândul poliției

Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Buzău, împreună cu cei din cadrul Serviciilor Județene Anticorupție Brașov și Covasna, la delegarea și sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău au făcut, miercuri, 4 percheziții domiciliare, dintre care două la domiciliile unor agenți de poliție din cadrul IPJ Buzău și două la domiciliile unor persoane fără calitate specială.

Totodată, au fost puse în executare 5 ordonanțe de ridicare bunuri, 3 ordonanțe de ridicare înscrisuri de la sediul a 3 unități de poliție și 5 mandate de aducere.

În acest caz se fac cercetări față de agenții de poliție sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu în condițiile Legii nr. 78/2000, iar față de alte 3 persoane fără calitate, de instigare la abuz în serviciu în condițiile aceleiași legi.

„În fapt, în cursul lunii mai 2024, cei 2 polițiști, fiind instigați de către cele 3 persoane fără calitate, nu au aplicat sancțiunile legale care se impuneau cu ocazia constatării unor abateri la regimul rutier.

Cercetările continuă pentru completarea întregului material probator”, au transmis, joi, reprezentanții DGA.

George Simion promite că va demisioan dacă AUR face alianță cu PSD

Descinderi în București, Ilfov, Prahova și Brașov: Poliția a descins peste evazioniști!