Kamala Harris anunță planul așteptat de către toți americanii, cu 50 de zile înaintea alegerilor

Conform surselor Reuters, care au dorit să rămână anonime, noile propuneri ale lui Harris se concentrează pe modalități de a ajuta americanii să-și îmbunătățească situația financiară și să creeze stimulente pentru companii în acest sens. „Nu este vorba doar despre accesibilitate, ci și despre a le arăta alegătorilor că au o cale de a prospera economic”, a declarat una dintre sursele apropiate planurilor lui Harris.

Harris a declarat că va susţine miercuri un discurs în care îşi va prezenta viziunea economică, afirmând că se poate „face mai mult pentru a investi în aspiraţiile şi ambiţiile poporului american, abordând în acelaşi timp provocările cu care se confruntă”.

Ea a menţionat drept exemple costul ridicat al deţinerii unei locuinţe şi costurile mari ale alimentelor. „Am crescut ca un copil din clasa de mijloc şi nu voi uita niciodată de unde vin”, a adăugat Harris.

Deși detaliile specifice ale noilor politici rămân confidențiale, se așteaptă ca acestea să se bazeze pe inițiativele anterioare ale lui Harris și ale administrației Biden. Printre acestea s-ar putea număra măsuri pentru reducerea diferențelor salariale dintre bărbați și femei și sprijinirea întreprinderilor mici.

Lansarea acestor noi propuneri economice vine într-un moment critic, cu mai puțin de 50 de zile înainte de alegerile prezidențiale. Unii consilieri recunosc provocarea de a transmite mesajul către alegătorii indeciși într-un timp atât de scurt.

În contrast, candidatul republican Donald Trump propune eliminarea unor impozite, deschiderea terenurilor federale pentru construcția de locuințe și impunerea de tarife pentru bunurile care nu sunt fabricate în SUA. Aceste măsuri ar putea însă duce la creșterea costurilor pentru consumatori, avertizează unii economiști.

Inflația rămâne o temă importantă în campania electorală. Conform Departamentului american al Agriculturii, indicele prețurilor de consum pentru alimente a crescut cu 25% între 2019 și 2023.

Tunelul care va aduce viteze ca în Occident, în România: trenurile vor putea circula cu 130 km la oră

Mircescu (USR): Sper ca legea Iohannis va fi retrasă sau respinsă; dacă trece de Parlament, atacăm la CCR