Karim Adeyemi (Borussia Dortmund) explică forma bună prin care trece

”Mi-am învăţat rolul. A luat ceva timp. Trebuie să recunosc că nu toate reprizele din primul meu sezon au fost convingătoare”, a declarat jucătorul de 22 de ani a cărui mamă este româncă.

Directorul sportiv al echipei Borussia Dortmund, Sebastian Kehl, a remarcat în ce îl priveşte pe Adeyemi faptul că ”face lucruri cu mai mare voinţă şi cu determinare”.

În ultimele opt meciuri pentru Borussia Dortmund, Adeyemi a fost implicat în realizarea a zece goluri, a marcat cinci pentru echipa Under-21 a Germaniei împotriva echipelor Israelului şi Estoniei. Această serie arată o schimbare în bine, chiar dacă o accidentare musculară suferită în meciul cu Celtic l-a forţat pe Adeyemi să ia pauză pe termen necunoscut.

Forma lui Adeyemi a fost ridicată în cel de-al doilea meci câştigat în sezonul 2024/2025 din Champions League. A fost momentul perfect pentru o remarcă plină de umor, iar atacantul echipei Borussia Dortmund a împărtăşit secretul succesului său, atribuind în glumă cheful său de a marca mâncării gătite acasă.

Ţinând mingea partidei semnată de colegii de echipă şi trofeul pentru ”Jucătorul meciului”, Adeyemi a creditat reuşitele sale modului în care găteşte soţia sa: ”Trebuie să fie vorba despre broccoli pe care soţia mea l-a gătit cu o zi în urmă”.

Broccoli ar putea avea un anume impact, de vreme ce Adeyemi a devenit primul jucător german care a marcat trei goluri în 45 de minute într-un meci de Champions League de la momentul în care Mario Gomez de la Bayern Munchen a reuşit acelaşi lucru împotriva echipei Napoli în 2021.

Karim Adeyemi a atras atenţia marilor cluburi europeni, media relatând faptul că Liverpool îl urmăreşte ca potenţial înlocuitor pentru Salah, care ar putea pleca anul viitor.

În prezent, Adeyemi s-a impus la Dortmund. ”Ştiu că trebuie mai mult pentru a avea consecvenţă, dar aşa cum am spus, am acumulat mult şi sunt pe drumul meu de a face lucrurile diferit”, a mai spus jucătorul echipei germane.

Antrenamentele intense par să fie o componentă cheie a dezvoltării lui Adeyemi în această fază a carierei sale şi se pare că dă roade, indiferent dacă broccoli a jucat sau nu un rol acest succes.

Ceremonie de rămas bun de la naţionala Germaniei pentru jucătorii Neuer, Muller, Kroos şi Gundogan

Marcel Ciolacu anunță cele mai mari provocări ale anilor 2025, 2026: Va fi istoric și foarte greu de bătut!