Kavalec: Pentru a combate traficul de persoane sunt esenţiale parteneriate solide între guverne, ONG-uri, supravieţuitori

Ambasadoarea SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec, a afirmat marţi că, pentru a combate traficul de persoane, sunt esenţiale „parteneriate solide” între guverne, ONG-uri, organe de urmărire penală şi comunităţi ale supravieţuitorilor.

Ea a participat la conferinţa „Consolidarea legislaţiei penale din România pentru un răspuns mai eficient în lupta împotriva traficului de persoane” organizată de Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru combaterea traficului de persoane, Fundaţia International Justice Mission şi Asociaţia ANAIS.

„Pentru a crea o lume mai sigură, fără trafic de persoane, este esenţial să avem nu numai o strânsă cooperare internaţională, ci şi parteneriate solide între toate părţile implicate – guverne, ONG-uri, organe de urmărire penală şi comunităţi ale supravieţuitorilor. Aş vrea să felicit parteneriatul solid dintre Comisia specială comună pentru combaterea traficului de persoane, societatea civilă şi aliaţii acestora din cadrul Guvernului. Am constatat rezultatele extraordinare ale acestei cooperări în luna mai, când Parlamentul a crescut limitele pedepselor pentru traficul de persoane, la propunerea Comisiei comune pentru combaterea traficului”, a declarat Kavalec.

 


Foto: (c) ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO


Ea a adăugat că este urmărit cu „mare interes” un alt pachet legislativ pe care comisia l-a dezvoltat în colaborare cu partenerii din societatea civilă.

„Aceste propuneri legislative urmăresc să afirme drepturile victimelor şi să crească accesul acestora la măsuri de compensaţie financiară, precum şi să eficientizeze anchetele, să ajute la identificarea victimelor şi să întărească regimul sancţionator împotriva traficanţilor. Parlamentul României a iniţiat în mod admirabil o reformă menită să descurajeze traficanţii şi să protejeze victimele, inclusiv proiectele actuale de lege pe care tocmai le-am menţionat. Mulţumită comisiei comune dedicate combaterii traficului, Parlamentul României va continua negreşit să dezvolte pe plan local şi naţional resursele şi uneltele necesare pentru a proteja victimele, a trimite în judecată traficanţii şi a preveni aceste infracţiuni atroce”, a explicat ambasadoarea.

Kathleen Kavalec a amintit şi câteva dintre activităţile Statelor Unite în parteneriat cu România în lupta contra traficului de persoane.

„În afară de recomandările anuale cuprinse în Raportul privind Traficul de Persoane, Guvernul Statelor Unite a finanţat mai multe proiecte împotriva traficului care au fost implementate în România. De asemenea, am avut onoarea să semnez de curând, împreună cu Guvernul României, Parteneriatul Cadru privind Protecţia Copilului. Prin acest program, Guvernul Statelor Unite va furniza până la 10 milioane de dolari pentru proiecte desfăşurate în România pentru combaterea traficului de persoane”, a precizat ambasadorul SUA la Bucureşti. AGERPRES/(A – autor: Mihai Stoica, editor: Claudia Stănescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: www.agerpres.ro

Ciucă: Este clar că nu există o susţinere a demersurilor politice în interiorul coaliţiei; vom avea o atitudine pe măsură

Alfred Simonis: Să rupi coaliţia de guvernare pentru că PSD nu vrea să voteze o lege pentru un singur om este complet absurd / Ciucă şi pe front, şi când a primit de la Iohannis o misiune grea, face ce ştie: se retrage în cazarmă