Kazahstanul rămâne în OPEC+: Nu există planuri de retragere

#image_title

Republica din Asia Centrală a depăşit constant cotele stabilite de OPEC+, ceea ce a provocat nemulţumiri în rândul unor state membre, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi menţină anonimatul. Kazahstanul este unul dintre principalii 10 producători globali de petrol.

Ministrul Energiei, Erlan Akkenzhenov, a informat joi că Kazahstanul a exportat 39,6 milioane tone metrice de petrol (1,64 milioane barili pe zi), în timp ce exporturile din acest an sunt estimate la 70,5 milioane tone metrice.

Separat, premierul Olzhas Bektenov a spus că Kazahstanul nu intenţionează să părăsească OPEC+, deşi nu a reuşit să respectele cotele de producţie. Prim ministrul a explicat că aceste evoluţii vin în urma extinderii zăcământului petrolier Tengiz, condus de gigantul american Chevron, conform Agerpres.

Cota Kazahstanului stabilită de OPEC+ ar urma să crească la 1,532 milioane barili pe zi în august, de la 1,514 milioane barili pe zi în iulie.

Kazahstanul, care pompează aproximativ 2% din petrolul global, are şi alte mari zăcăminte petroliere, precum cele din Kashagan şi Karachaganak, operate de giganţi petrolieri occidentali.

În ultimul an, respectarea de către statele membre OPEC+ a ţintelor lor individuale de producţie s-a înrăutăţit.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Sibiu: Un şofer este cercetat pentru tentativă la omor calificat, după ce a lovit intenţionat cu maşina doi bărbaţi cu care avusese un conflict / Victimele au fost duse la spital pentru îngrijiri medicale

Controversa petrecerii lui Lamine Yamal – Un artist cu nanism sare în apărarea fotbalistului