Kelemen Hunor: Dacă UDMR era în Guvern nu s-ar fi ajuns la scandalul de la Pasajul Unirii

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat marţi că, dacă Uniunea mai era la guvernare, nu s-ar fi ajuns la scandalul legat de Pasajul Unirii, pentru că se implicau în rezolvarea problemei foştii miniştri Tanczos Barna de la Mediu şi Cseke Attila de la Dezvoltare şi, împreună cu prefectul Capitalei, ar fi găsit o soluţie.

Potrivit liderului UDMR, victimele în acest război sunt bucureştenii.

„Victimele sunt bucureştenii în acest război. Eu ştiu povestea pentru că am contrasemnat OUG când eram la guvernare. La un moment dat, a venit ministrul Cseke şi ne-a prezentat expertiza realizată de Universitatea Tehnică şi era clar că este un pericol real şi cu un grad de degradare foarte mare, fiindcă este o construcţie foarte veche. Atunci a propus să suplimentăm bugetul pe ‘Anghel Saligny’ cu 750 de milioane de lei, iar costurile pentru lucrare să fie asigurate multianual pe 3 – 4 ani pentru a reconstrui tot ce înseamnă această zonă. Dacă noi am fi fost în Guvern, noi atât am putut face, să dăm OUG şi să asigurăm finanţare pentru Bucureşti, nu am fi ajuns aici. Se vede că lipseşte prefectul, lipseşte ministrul Mediului şi lipseşte ministrul Dezvoltării”, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele UDMR.

În opinia acestuia, dacă totul este intabulat pe Apele Române, ar fi trebuit să se implice ministrul Mediului.

„Ministrul Dezvoltării, când a fost un scandal între Prefectură şi Primăria Generală, s-a aşezat lângă amândoi şi a găsit o soluţie.
Dacă ei nu se înţeleg, trebuie să vină cineva şi să spună: „Oameni buni, e mai important ce se va întâmpla aici, decât scandalul politic şi competiţia politică între voi”. Ar fi trebuit să vină prefectul, dacă nu reuşeşte el, Guvernul, cei doi miniştri care au atribuţii în această zonă şi s-ar fi rezolvat fără scandal şi în interesul locuitorilor din Bucureşti, fiindcă sunt probleme reale şi într-un stadiu foarte avansat de degradare tot ce înseamnă cursul râului Dâmboviţa. Dacă mergeau Tanczos şi Cseke de la cele două ministere şi cu prefectul găseau o soluţie”, a precizat liderul UDMR.

Kelemen Hunor consideră că există soluţii la această problemă şi s-a întrebat cine are nevoie de scandal.

„Dacă nu reuşesc primarul general cu cei doi primari, trebuie să vină autorităţile centrale. Acesta este rolul Guvernului – de a găsi soluţii împreună cu administraţia locală. Aici nu e vorba de un părculeţ, de plantele lui Negoiţă sau de băncile lui Băluţă, e vorba de infrastructură extrem de importantă, una subterană”, a transmis fostul vicepremier. AGERPRES/(A – autor: Cătălina Matei, editor: Claudia Stănescu, editor online: Gabriela Badea) 

România riscă să piardă bani din PNRR: Comisia Europeană cere măsuri urgente

Rusia încearcă să „şteargă identitatea istorică şi culturală a Ucrainei”, afirmă Consiliul Europei