Kelemen Hunor, împotriva stagiului militar obligatoriu

Preşedintele UDMR şi candidatorul formaţiunii la alegerile prezidenţiale, Kelemen Hunor, se pronunţă împotriva introducerii stagiului militar obligatoriu. El este de acord că România are nevoie de o armată puternică, ca membri al NATO şi aflându-se la periferia, din punct de vedere geografic, a zonei NATO, însă susţine că stagiul militar obligatoriu „nu rezolvă problema”.

„Armată profesionistă, da, armată bine dotată, da, armată cu o mobilitate rapidă, da, dar nu stagiu… asta ar însemna şi modificarea Constituţiei şi nici nu ar rezolva prea multe chestiuni”, a afirmat Kelemen Hunor, întrebat, în emisiunea Insider Politic, dacă ar fi de acord cu reintroducerea stagiului militar obligatoriu. 

El susţine că România, în acest moment, fiind în Alianţa Nord-Atlantică, dar şi parte a ţărilor care se află la periferia zonei NATO, „are nevoie de o  armată profesionistă şi de o dezvoltare a armatei în mod permanent”.
„ Dar nu stagiul militar obligatoriu rezolvă problema”, adaugă liderul formaţiunii maghiare.

El spune că „nu armata te face bărbat, asta e o prostie”.

Kelemen Hunor, întrebat dacă premierul maghiar Viktor Orban este un model pentru el: Nu există un model politic pe care poţi să-l aplici în România, să aduci din altă parte, indiferent de unde aduci/ Cum îl caracterizează pe Orban

UPDATE – IGSU – Galaţi – Patru persoane au murit în urma inundaţiilor. Cea de a cincea persoană decedată nu a fost victima fenomenelor meteorologice