Kelemen Hunor, întrebat dacă anul 2024 a fost un an pierdut din punct de vedere economic: Absolut. Aici nu au fost reforme, au fost improvizaţii

Candidatul UDMR la preşedinţia României, Kelemen Hunor, a declarat că 2024 că este un an pierdut din punctul de vedere al reformelor şi că s-au făcut ”improvizaţii”. ”Deficit bugetar spre 8 la sută cu care vom închide anul, dacă nu sărim de 8. Deficitul comercial care creşte, deficitul structural uriaş”, a enumerat Kelemen.

”Deficit bugetar spre 8 la sută cu care vom închide anul, dacă nu sărim de 8. Deficitul comercial care creşte, deficitul structural uriaş. Dacă începi să reduci deficitul înseamnă costuri economice. Pe de altă parte, dacă nu faci o reformă în cele trei sisteme de redistribuire, mai ales în sănătate şi în sistemul social, iarăşi nu rezolvi problema deficitului structural. Permanent se va recrea acest deficit. Vor fi decizii grele”, a declarat Kelemen Hunor, sâmbătă, la Digi 24.

 
Întrebat dacă anul 2024 a fost un an pierdut, Kelemen Hunor a precizat că nu au fost făcute reforme, ci doar ”improvizaţii”.

 
”Absolut. Aici nu au fost reforme, au fost improvizaţii. Uitaţi-vă la taxe, la impozite, la schimbări. Anul trecut în noiembrie ordonanţă, trenuleţ în decembrie, buget, ianuarie au revenit, în februarie iarăşi. Deci lipsă de predictibilitate, nu reforme”, a punctat Kelemen Hunor.

Consiliul Concurenţei a câştigat definitiv procesul cu Energy Financing Team; compania a fost amendată pentru o înţelegere anticoncurenţială

Hezbollah a tras sâmbătă zeci rachete în nordul Israelului, în timp ce rachete israeliene au lovit Gaza