Kelemen Hunor: Klaus Iohannis tot jucător a fost, dar a jucat diferit/ Ciucă trebuie să ducă sacul pregătit de Iohannis

Candidatul UDMR la Preşedinţia României, Kelemen Hunor, a declarat că actualul şef al statului, Klaus Iohannis, este un preşedinte jucător, dar că acesta a jucat diferit faţă de Traian Băsescu. Despre Nicolae Ciucă, liderul PNL, Kelemen Hunor a spus că ”trebuie să ducă sacul pregătit de Iohannis”, pentru că PNL s-a aflat la guvernare cinci ani, fără să câştige alegerile.

”Tot jucător a fost, dar a jucat diferit. Tot un preşedinte jucător a fost. Să nu aveţi impresia că nu a fost prezent în toate deciziile politice majore din România. Doar că nu a făcut cu mare gălăgie, nu a ieşit în fiecare seară la ora 6 sau 7 la televizor, dar a fost prezent în deciziile politice. Acum, la sfârşitul mandatului, nu îmi dau seama. Eu nefiind în coaliţie acuma, nu văd exact cum se iau deciziile. Dar dacă mă uit ceea ce s-a întâmplat la un moment dat cu acea ordonanţă sau proiect de ordonanţă care a devenit proiect de lege cu posibilitatea de a candida pe liste de partid ca independent, vă daţi seama că nu era ideea lui Fenechiu, vă daţi seama că nu s-a trezit dimineaţă Fenechiu şi zice: dom-le, dacă nu fac lucrul acesta, nu apuc seara”, a declarat Kelemen Hunor, sâmbătă, la Digi 24.

 
Despre Nicolae Ciucă, liderul UDMR a afirmat că ”are un rucsac de cărat”.

 
”Ciucă trebuie să ducă sacul pregătit de Iohannis. Asta e viaţa. Ai guvernat cinci ani fără să câştigi alegerile? Da. Asta înseamnă că în acest moment are un rucsac de cărat în plus. Dar aşa a fost cu fiecare preşedinte, până la urmă. Doar că la Băsescu lucrurile erau diferite fiindcă nu erau şi alegeri parlamentare, în momentul în care a câştigat”, a spus Kelemen Hunor.

Întâlnire a ministrului de Interne, Cătălin Predoiu, cu omologul ucrainean; România va trebui să participe la reconstrucţie

Premier League: Tottenham – West Ham United 4-1