Kelemen: Nu am vorbit cu nimeni despre viitoarea guvernare, nici cu Marcel Ciolacu, nici cu Nicolae Ciucă. Chestiile astea se vorbesc după alegeri, nu înainte de alegeri

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că formaţiunea pe care o conduce are, conform sondajelor de opinie, 6% în intenţia de vot. El susţine că nu a purtat niciun fel de discuţii cu niciun partid politic cu privire la intrarea UDMR la guvernare după alegerile parlamentare din acest an. ”Nu am vorbit cu nimeni despre viitoarea guvernare, nici cu Marcel Ciolacu, nici cu Nicolae Ciucă. Chestiile astea se vorbesc după alegeri, nu înainte de alegeri”, spune Kelemen.

Întrebat, marţi seară, la Antena 3, ce portofolii în viitorul Guvern va primi UDMR dacă va intra la guvernare, preşedintele UDMR a răspuns: ”Nu contează, nu discutăm, nu e subiect care ne interesează astăzi, e un subiect care ne va interesa, eventual, după alegeri, dacă condiţiile şi matematica…”

 
”Nu am vorbit cu nimeni despre viitoarea guvernare, nici cu Marcel Ciolacu, nici cu Nicolae Ciucă. Chestiile astea se vorbesc după alegeri, nu înainte de alegeri. Ar fi o greşeală să abordăm noi acest subiect înainte de alegeri. Nici de principiu nu poţi vorbi aşa ceva, pentru că asta înseamnă că pui căruţa în faţă”, a argumentat Kelemen. 

 
El a vorbit şi despre sondajele de opinie.
 
”Noi nu facem sondaje săptămânal şi, mai ales, nu facem pentru public, să folosim ca un instrument politic. Noi, când facem sondaje, vedem exact fotografia pe moment şi ştim ce urmează. Ştim că, dacă duminică am avea alegeri, atunci am avea peste 6%”, a afirmat preşedintele UDMR.
 
Preşedintele UDMR s-a arătat convins că după alegerile parlamentare cele două partide aflate şi acum la guvernare vor forma o majoritate.
 
”Se resetează totul după alegeri. O să treacă (supărarea – n.r.) la un moment dat. Nu faci politică la supărare, oamenii nu caută politicieni supăraţi, oamenii caută politicieni care au soluţii, nu politicieni supăraţi şi bosumflaţi”, e de părere candidatul UDMR.

Kelemen Hunor spune că UDMR nu susţine un proiect neconstituţional: Nu dai o lege pentru o singură persoană

Israelul nu doreşte să trimită trupe în Liban, dar va face ceea ce este necesar pentru a opri Hezbollah, afirmă ambasadorul israelian la ONU