Klaus Iohannis, despre portofoliul obținut de Roxana Mînzatu în cadrul Comisiei Europene – săgeți către Marcel Ciolacu

„Negocierea pentru această poziție a fost făcută la nivel de prim-ministru și cred că este mai bine să-l întrebați pe prim-ministru, cum ne-a spus tuturor că va obține un portofoliul pe domeniul economic și a obținut un portofoliu social care încă trebuie clarificat ce conține”, a spus Klaus Iohannis.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a prezentat săptămâna trecută, la Strasbourg, noua echipă de comisari europeni şi portofoliile acestora, după săptămâni de lupte politice, care au culminat luni cu demisia comisarului pentru piața internă, Thierry Breton. Roxana Mînzatu, desemnată comisar din partea României, a primit portofoliul Oameni, Competențe și Pregătire și va fi și vicepreședintă a Comisiei Europene.

„Sunt foarte bucuroasă să îi încredinţez Roxanei Mînzatu rolul de vicepreşedintă executivă pentru oameni, competenţe şi pregătire. Ea va avea responsabilitatea pentru competenţe, educaţie şi cultură, locuri de muncă de calitate şi drepturi sociale. Aceasta se află sub umbrela demografiei. Roxana va conduce în special o Uniune a competenţelor şi pilonul european al drepturilor sociale. Ea se va concentra asupra acelor domenii care sunt esenţiale pentru a uni societatea noastră”, a declarat Ursula von der Leyen.

 

Sursa: www.stiripesurse.ro

Rareș Bogdan: De unde vor tăia PSD și Ciolacu pentru a acoperi dezastrul economic pe care-l fac acum? Din salarii, pensii?

BREAKING Klaus Iohannis, prima reacție la proiectul PNL: ‘Nu doresc o lege pentru mine și voi avea grijă ca această lege să nu existe’