Klaus Iohannis intră tare in conflictul din Gaza: Ce soluție a dat de la Tribuna ONU

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit miercuri la ONU despre conflictul din Fâşia Gaza şi a îndemnat la încetarea ostilităţilor, exprimându-şi susţinerea pentru soluţia celor două state.

„În urmă cu aproape un an, atacul odios comis de Hamas împotriva civililor israelieni a şocat lumea. Ca urmare a spiralei de violenţă care a urmat, acţiunile noastre bazate pe rezoluţiile Consiliului de Securitate trebuie să prevaleze.

Încetarea ostilităţilor, eliberarea în siguranţă a tuturor ostaticilor şi facilitarea transportului în siguranţă a ajutorului umanitar pentru civilii din Gaza sunt imperative pe care nimeni nu le poate nega”, a arătat Iohannis în Adunarea Generală a ONU.

„În plus, susţinem toate eforturile de reluare a procesului politic bazat pe soluţia celor două state, coexistând în pace şi securitate, în interiorul unor frontiere sigure şi recunoscute

Protejarea tuturor civililor trebuie să rămână obiectivul nostru comun.

În urmă cu aproape un an, atacul odios comis de Hamas împotriva civililor israelieni a șocat lumea.

Acțiunile noastre bazate pe rezoluțiile Consiliului de Securitate trebuie să prevaleze în fața spiralei de violență care a urmat.

Încetarea ostilităților, eliberarea în siguranță a tuturor ostaticilor și facilitarea transportului în siguranță a ajutorului umanitar pentru civilii din Gaza sunt imperative nenegociabile.

În plus, susținem toate eforturile de reluare a procesului politic bazat pe soluția celor două state, coexistând în pace și securitate, în interiorul unor frontiere sigure și recunoscute.

În general, în întreaga lume, există apeluri alarmante pentru a pune capăt încălcărilor flagrante ale drepturilor omului, sub multe forme și având rădăcini în cauze diferite.

Există un sentiment al urgenței care rămâne fără răspuns.

Prevenirea conflictelor și menținerea păcii sunt instrumente esențiale în această privință. În același timp, trebuie să sprijinim cooperarea cu organizațiile regionale, având în vedere rolul lor în prevenirea, menținerea și impunerea păcii”, a pledat preşedintele României.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Încă două săptămâni de suspans pentru Nicușor Dan – ÎCCJ a stabilit data pronunțării în procesul cu ANI

Klaus Iohannis, în ultimul discurs la ONU: ‘România sprijină pe deplin inițiativa de pace a președintelui Zelenski’