Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă se întâlnesc cu principalul opozant al aderării României la Schengen terestru, Karl Nehammer

Potrivit Antena 3 CNN vor fi două discuții separate. Primul care va discuta cu Karl Nehammer este președintele Partidului Național Liberal, Nicolae Ciucă.

Formațiunile celor doi lideri fac parte din aceeași familie politică europeană. Ciucă și Nehammer vor avea o întâlnire la reuniunea Partidului Popular European, care se desfășoară înaintea Consiliului European.

Cei doi șefi de partide vor discuta despre aderarea țării noastre la Schengen cu granițele terestre, după ce, din primăvara acestui an, România a aderat la spațiul de liberă circulație cu frontierele aeriene și maritime.

Liberalii nu sunt foarte optimiști cu privire la o eventuală ridicare a opoziției austriece. Ei spun că, dacă blocajul se menține în privința frontierelor terestre, s-ar putea obține concesii măcar în privința deplasării libere a trupelor militare, mai notează sursa citată.

Cel mai important palier de discuții aparține însă președintelui României. Klaus Iohannis se află astăzi la Consiliul European, acolo unde stau la aceeași masă toți liderii din țările Uniunii Europene. Una din temele de discuție va fi migrația.

Migrația ilegală a scăzut dramatic dinspre sud-estul Europei spre centrul continentului și există cifre relevante în acest sens. Însă cifrele nu au fost de natură să convingă guvernul de la Viena nici în trecut.

Mai trebuie precizat că la sfârșitul acestui an, în luna decembrie, la consiliul JAI – Justiție și Afaceri Interne – va avea loc un nou vot pentru accederea României și Bulgariei în Schengen.

Totodată, liderul PNL participă în aceste zile la reuniunea liderilor Partidului Popular European, la Bruxelles, alături de lideri europeni de prim rang.

Bucureşti: Tânără reţinută după ce a furat imprimanta unor poliţişti rutieri care o sancţionaseră/ Verificări interne în cazul poliţiştilor

ULTIMA ORĂ Directorul ORNISS, audiat la DNA în dosarul senatorului Eugen Pîrvulescu