La patru ani de la suspendarea sa pentru dopaj, campionul olimpic Sun Yang revine în bazin

Triplul campion olimpic Sun Yang va participa la Campionatele de înot ale Chinei, care începe duminică. Aceasta va fi marea sa revenire în competiţie după expirarea suspendării sale de patru ani pentru încălcarea regulilor antidoping, relatează L’Equipe.

Suspendarea lui Sun Yang pentru dopaj s-a încheiat prea târziu, la 28 mai, pentru ca acesta să poată participa la Jocurile Olimpice de la Paris. Triplul campion olimpic va reveni în sfârşit în bazin săptămâna viitoare, la mai bine de patru ani după ce a fost sancţionat pentru o încălcare a regulilor antidoping.

Primul medaliat cu aur la înot masculin din istoria Chinei va reprezenta provincia sa natală, Zhejiang, la Campionatele Naţionale, care încep duminică la Hefei. Înotătorul în vârstă de 32 de ani va concura în proba de 400 de metri liber, probă pe care a câştigat-o la Londra în 2012.

În februarie 2020, Sun Yang a fost sancţionat cu opt ani de suspendare după ce a distrus cu un ciocan o probă de sânge prelevată în timpul unui test neanunţat la domiciliul său în septembrie 2018. Sentinţa sa a fost în cele din urmă redusă la patru ani de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

 

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu: Un alt fugar a fost adus aseară în ţară – Florin Oprea, zis Raţă cu o condamnare de 5 ani şi 4 luni de închisoare pentru proxenetism şi spălare de bani

Mihai Constantin: În Oradea, Galaţi, Sibiu, Timişoara se vor moderniza şi extinde proiecte de infrastructură sportivă sau medicală / La Oradea va fi construit un complex sportiv cu o capacitate de peste 16.000 de locuri, la Galaţi, patinoar extins