Lacrimi și selfie-uri: Tokyo își ia rămas bun de la cele mai iubite panda ale sale

Mii de japonezi s-au adunat sâmbătă la Grădina Zoologică Ueno din Tokyo pentru a-și lua rămas bun de la Ri Ri și Shin Shin, doi urși panda care au cucerit inimile localnicilor în ultimii 12 ani, potrivit mediafax.

Cuplul de panda urmează să se întoarcă în China duminică, cu un an și jumătate mai devreme decât era planificat inițial, din cauza îngrijorărilor legate de starea lor de sănătate.

Fanii, îmbrăcați în tricouri, pălării și purtând umbrele de soare decorate cu imagini ale urșilor alb-negri, au format cozi lungi încă de vineri seara. Peste 2.000 de vizitatori au așteptat răbdători să-i vadă pe Ri Ri și Shin Shin pentru ultima oară, mulți dintre ei petrecându-și noaptea în fața grădinii zoologice, relatează AFP.

Mayuko Sumida, în vârstă de 44 de ani, a sosit la ora 22.00 în seara precedentă, purtând brelocuri în formă de panda. „Sunt copleșită”, a mărturisit ea după ultima întâlnire cu urșii. „Ei sunt cel mai bun duo care îmi aduce confort și zâmbete”.

Grădina zoologică a introdus măsuri stricte de control al mulțimii, oferind fanilor doar câteva minute pentru a-i admira și fotografia pe Ri Ri și Shin Shin prin geam. Machiko Seki, în vârstă de 50 de ani, a descris perechea de panda ca fiind „soarele” ei, oferindu-i „întotdeauna sprijin emoțional”.

Ri Ri și Shin Shin au ajuns la Ueno în 2011 ca parte a programului de „diplomație panda” al Chinei. În timpul șederii lor, au devenit părinți de trei ori, inclusiv ai lui Xiang Xiang, primul pui de panda născut la grădina zoologică din 1988, care a fost returnat în China anul trecut.

Michiyo Matoba, în vârstă de 61 de ani, care i-a vizitat pe Ri Ri și Shin Shin aproape săptămânal, și-a exprimat speranța că urșii se vor bucura de viața în China: „Lui Ri Ri îi place să se cațere în copaci, așa că sper că se va bucura de acei munți din China cât de mult îi place, iar lăcomia Shin Shin sper că va începe să mănânce pe săturate după ce își va recăpăta sănătatea”.

Potrivit WWF, în sălbăticie mai există aproximativ 1.860 de urși panda giganți, în principal în pădurile de bambus din munții Chinei, în timp ce alți 600 trăiesc în captivitate în centre pentru panda, grădini zoologice și parcuri naturale din întreaga lume.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Se apropie revoluția în industria avioanelor de pasageri: Se va redesena harta cerului

Polo masculin: CS Dinamo, la prima sa victorie în LEN Euro Cup