Lasconi are impresia că PNRR-ul a fost inventat de USR: ‘Nu cred că îl are nicio altă ţară din UE!’

  • Mecanismul de redresare şi rezilienţă (MRR) este un instrument pentru granturi şi împrumuturi care sprijină reformele şi investiţiile în statele membre ale UE, în valoare totală de 723,8 miliarde EUR. Pentru a primi fonduri în cadrul Mecanismului de redresare şi rezilienţă, țările trebuie să pregătească planuri de redresare şi rezilienţă care să descrie modul în care vor investi fondurile.

“USR a stat la guvernare 8 luni, în care cea mai importantă treabă pe care au făcut-o colegii mei de la USR şi vreau să le mulţumesc pentru asta, a fost un cadou extraordinar, un plan pe care nu cred că îl are nicio altă ţară din Uniunea Europeană şi anume PNRR-ul, şi pe care văd că pierd pe bandă rulantă bani”, a spus Elena Lasconi la B1 TV, conform News.ro.

Ea a precizat că nu se întâmplă o grămadă de lucruri din acest plan, pentru că nu se doreşte.

”Eu nu înţeleg cum oamenii ăştia s-au concentrat doar să ia credite, cu dobânzi mari, pe care o să le plătească şi strănepoţii dumneavoastră şi strănepoţii tuturor românilor, în loc să ridice mânecile şi să se apuce să facă proiecte.

Am absorbit cam 4 % din fondurile europene, care sunt la dispoziţie până în 2027. Hai să zicem că se mai prelungeşte un an, dar un an nu se mai prelungeşte ca să mai accesezi fonduri europene, trebuie să fie deja accesate şi poate să termini de implementat”, a mai spus Lasconi.

Ce spune Comisia Europeană

„În urma crizei fără precedent cauzate de pandemia de COVID-19, planul de redresare și reziliență al României a răspuns nevoii urgente de a promova o redresare puternică, făcând în același timp economia și societatea României mai reziliente și mai pregătite pentru viitor. Ca răspuns la perturbarea pieței energiei cauzată de invazia Rusiei în Ucraina, Comisia a lansat planul REPowerEU. Mecanismul de redresare și reziliență se află în centrul punerii sale în aplicare și al finanțării sale. În cadrul REPowerEU, țările UE și-au actualizat planurile de redresare și reziliență cu noi măsuri de economisire a energiei și de diversificare a aprovizionării cu energie a UE”, arată Comisia Europeană.

Planul pentru fiecare țară din UE poate fi consultat aici.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Lucian Romașcanu anunță cea mai mare piedică în calea referendumului lui Nicușor Dan

Decizie BEC – Alegătorii care în ziua votului pentru preşedinte sunt în localitatea de domiciliu votează doar la secţia la care sunt arondaţi