Lasconi îi cere lui Ciolacu să explice ce a făcut în cazul Simion, care are interdicţie în Republica Moldova şi Ucraina

Preşedinta USR, Elena Lasconi, i-a cerut, joi, premierului Marcel Ciolacu să explice public ce a făcut în legătură cu George Simion care are interdicţie de a intra în Republica Moldova şi Ucraina.

„Ştiu că există mulţi români în ţara asta care gândesc liber, care au mintea limpede, care înţeleg ce se întâmplă zilele acestea în România, dar şi în apropierea ţării noastre şi care doresc ca după 35 de ani să se schimbe pe bune ceva în ţara asta. De noi depinde dacă stricăm jocurile domnului Ciolacu împreună cu marioneta lui, Simion, sau dacă asistăm nepăsători la combinaţiile lor. Îi cer premierul României, domnul Marcel Ciolacu, care are aspiraţii de a ajunge preşedintele ţării, să iasă public şi să explice ce a făcut în legătură cu George Simion. A recunoscut chiar domnia sa că a fost informat oficial de către Guvernele Republicii Moldova şi Ucrainei că ‘George Simion este un pericol, că destabilizează ţara’. Marcel Ciolacu, dacă tot vrea să fie preşedinte, să clarifice întâi ce a făcut din funcţia de premier în acest caz”, a spus Lasconi, într-o conferinţă de presă, la sediul central al USR.

Ea a susţinut că, din fruntea Guvernului, Marcel Ciolacu „cu o mână ne îndatorează pe toţi şi pe strănepoţii noştri, iar cu cealaltă mână strânge voturi pentru Simion”.

„Aşadar, îl somez public pe Ciolacu să înceteze cu aceste jocuri periculoase. Nu se poate ca pentru un interes pur personal să pună în pericol securitatea şi viitorul României. Este inadmisibil aşa ceva. Ne uităm la fraţii noştri din Republica Moldova, la ce luptă duc pentru a duce ţara înspre vest, mă uit cu respect la Maia Sandu cum luptă pentru Republica Moldova şi aici, în România, îl vedem pe Marcel Ciolacu într-o inconştienţă totală. S-a gândit vreodată domnul Ciolacu că dacă nu îi ies calculele bine va trimite la Cotroceni omul ruşilor? Este absolut inadmisibil ce se întâmplă”, a menţionat preşedinta USR.

Ea a afirmat că preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, „primeşte informaţii despre Simion şi combinaţiile pe care le face împreună cu Marcel Ciolacu”, dar rămâne la guvernare „ca să împartă bani” şi „apoi ţipă la televizor că partenerul lui de guvernare face combinaţii periculoase”. AGERPRES/(A – autor: Dana Piciu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Gabriela Badea) 

Sursa: www.agerpres.ro

Greblă: AEP nu a fost consultată privind referendumul în Capitală; BEC nu are nicio atribuţie, pe legislaţia actuală

Greblă, despre ”mutarea” voturilor candidaţilor: Imposibil, astfel de alegaţii slăbesc încrederea alegătorilor în corectitudinea scrutinului