Lasconi propune desfiinţarea Consiliilor Judeţene şi a Inspectoratelor Şcolare şi comasarea comunelor cu mai puţin de 2.000 de locuitori

Preşedintele USR, Elena Lasconi, susţine desfiinţarea Consiliilor Judeţene, a administraţiilor locale din comunele cu mai puţin de 2.000 de locuitori, dar şi a Inspectoratelor Şcolare. Ea dă asigurări că angajaţii Consiliilor Judeţene ”nu vor rămâne pe drumuri”, ci îşi vor găsi de lucru în primării.

”Reforma în administraţie sau desfiinţarea Consiliilor Judeţene – şi asta se va întâmpla, dacă eu voi ajunge preşedinte, asta se va întâmpla – oamenii care lucrează în Consiliile Judeţene nu vor rămâne pe drumuri, pentru că este mare nevoie de specialişti în foarte multe primării. Primăriile nu sunt supra-dimensionate, sunt supra-dimensionate cele de la centru, toate instituţiile de la centru, nu primăriile. Ele trebuie desfiinţate, Consiliile Judeţene, de asemenea, comasate comunele care au sub 2.000 de locuitori, reprezintă 27-28% din România”, a afirmat candidatul USR într-un interviu difuzat, luni seară, de Antena 3.

 
Elena Lasconi susţine alegerea primarilor în două tururi, majorarea duratei mandatului primarilor de la patru la cinci ani, cu argumentul că ”nu poţi să demonstrezi, în patru ani, având în vedere birocraţia din România, ce poţi să faci pentru comunitate, de asta există în străinătate şi mandate de şapte ani”.

 
Elena Lasconi a adăugat că ar desfiinţa, de asemenea, Inspectoratele Şcolare, ”care sunt pur politizate şi care nu fac absolut nimic”, ea spunând că în centrul sistemului de educaţie trebuie pus ”copilul”.

Fotbal: RFS s-a calificat în finala Cupei Letoniei

Lasconi susţine că o parte din banii cotizaţi de fiecare asigurat la Sănătate ar trebui direcţionaţi către o asigurare privată: Mie mi se pare anormal ca tu să nu poţi să-ţi alegi locul în care să fii tratat