Lasconi susţine că o parte din banii cotizaţi de fiecare asigurat la Sănătate ar trebui direcţionaţi către o asigurare privată: Mie mi se pare anormal ca tu să nu poţi să-ţi alegi locul în care să fii tratat

Candidatul USR pentru funcţia de preşedinte al României, Elena Lasconi, susţine că ar trebui ca o parte din banii cotizaţi de fiecare asigurat la fondul pentru sănătate să fie direcţionaţi către o asigurare privată. ”Mie mi se pare anormal ca tu să nu poţi să-ţi alegi locul în care să fii tratat”, argumentează Lasconi, criticînd sistemul medical de stat.

”O altă chestiune care este foarte importantă şi la care ţin foarte mult: toată lumea plăteşte bani la Casa de Asigurări de Sănătate. Mie mi se pare anormal ca tu să nu poţi să-ţi alegi locul în care să fii tratat. Să nu mai ajungi în spitalele de stat în care să fi tratat cu dispreţ, lipsă de respect, neprofesionalism… măcar o sumă, 200 de lei din banii ăia pe care tu îi dai la Casa de Asigurări de Sănătate să îi ai la dispoziţie, nu să ţi-i dea ţie, în mână, ca tu să direcţionezi banii respectivi pentru o asigurare privată. Să te duci la orice clinică privată”, a afirmat Elena Lasconi într-un interviu difuzat, luni seară, de Antena 3. 

 
Ea a relatat propria experienţă, povestind cum, pe data de 3 a lunii, i s-a spus că ”nu mai sunt bani” pentru un RMN. 

 
”Ce se întâmplă cu banii ăia de la Casa de Asigurări de Sănătate? Sunt nişte lucruri elementare. Politicienii ăştia parcă-i urăsc pe români!”, a adăugat Lasconi.

Lasconi propune desfiinţarea Consiliilor Judeţene şi a Inspectoratelor Şcolare şi comasarea comunelor cu mai puţin de 2.000 de locuitori

Nu se mai simt în siguranță cu brâul la purtător! Decizia Gardienilor Revoluției din Iran după explozia pagerelor